Uspešna žena zna da brine o sebi, ali na pravi način

Briga o sebi često nije glamurozna stvar...

To je pravljenje finansijskih planova, pridržavanje jutarnje rutine i kuvanje zdravih obroka za sebe. Nije reč o bežanju od problema i nazivanju distrakcija rešenjem.

Često je briga o sebi najteža stvar koju morate da uradite, kao što je znojenje tokom još jednog treninga, prekidanje toksičnih odnosa, pronalaženje dodatnog posla da biste imali štedni račun, ili prihvatanje sebe na način koji vas neće konstantno iscrpljivati pokušavajući da budete sve za svakoga.

To može značiti pravljenje namernih pauza u životu da biste radili osnovne stvari poput opuštanja u kupki s uljem, čitanja omiljenog časopisa i isključivanja telefona na jedan dan.

Svet u kojem je briga o sebi trendovska tema pokazuje koliko je naše društvo zapravo obolelo. Briga o sebi ne bi trebalo da bude nešto čemu pribegavamo kada smo već potpuno iscrpljeni i treba nam pauza od vlastitog nemilosrdnog unutrašnjeg pritiska.

Prava briga o sebi nije samo topla kupka i parče čokoladne torte, već je to izbor da izgradite život od kojeg ne morate redovno da bežite. To često znači raditi ono što najmanje želite, suočavati se sa neuspesima i razočaranjima direktno i praviti nove planove.

To nije zadovoljenje trenutnih želja, već sposobnost da se pustite, birate novo, razočarate neke ljude i žrtvujete se za druge. To je živeti na način na koji mnogi neće, da biste možda mogli da živite na način na koji mnogi ne mogu.

To je dopuštanje sebi da budete normalni, redovno, bez izuzetka. Ponekad je to imati neurednu kuhinju i odlučiti da vaš krajnji cilj neće biti trbušnjaci ili održavanje koraka sa lažnim prijateljima. To je prepoznavanje koliko vaša anksioznost dolazi od neispunjenih potencijala, a koliko od načina na koji ste naučeni da razmišljate pre nego što ste uopšte znali šta se dešava.

Čin brige o sebi postao je još jedna stvar u kojoj se očekuje da žene budu dobre. Da li ste koristili pravi filter za tu Instagram sliku? Da li su sveće koje ste zapalili napravljene od organske ručno sipane soje ili su fabrički masovno proizvedene?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANETT PÁSTI (@anettpasti_)

Kako možemo sprečiti neizbežnu kapitalističku plimu da pretvori nešto tako jednostavno kao što je briga o sebi u još jedan proizvod koji treba kupiti i prodati? Sve su to pitanja sa kojima se suočavamo dok naručujemo brzu hranu u trenerkama, pod izgovorom da smo dobri prema sebi.

Zaboravite na korišćenje užurbanog i nerazumnog stila života kao izgovora za samosabotažu u obliku alkohola i odugovlačenja. To je učenje kako da prestanete da pokušavate da se „popravite“ i počnete da se brinete o sebi... i možda otkrijete da ljubazna briga rešava mnoge probleme koje ste prvo pokušavali da rešite.

Prava briga o sebi znači biti heroj svog života, a ne žrtva. To znači menjati ono što imate dok vam svakodnevni život ne postane nešto od čega vam je potrebna terapija da biste se oporavili. To nije biranje života koji izgleda dobro u odnosu na život koji je dobar. To je odustajanje od nekih ciljeva da bi se postigli drugi. To je biti iskren, čak i ako to znači da se ne sviđate svima. To je zadovoljavanje svojih potreba tako da niste anksiozni i zavisni od drugih ljudi.

Briga o sebi znači da želite da postanete osoba koja zna da su mirišljave kupke i čokoladna torta samo načini da uživate u životu – a ne da pobegnete od njega.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group