Demi Lovato još iskrenija u pogledu svog putovanja kroz polni identitet

Putovanje kroz polni identitet za Demi Lovato, započelo je pre dve decenije.

Nakon što se izjasnila kao nebinarna, bivša Diznijeva zvezda, otvorila je brojna pitanja koja prkose normama. "Odrastajući u Dalasu, na jugu Teksasa odgajana kao hrišćanka, mnogo normi mi je već bilo nametnuto u pogledu seksualnosti i pola" – izjavila je Demi.

Kada bi se osvrnula na svoj život, tvrdi pevačica bilo je trenutaka kada se osećala muževnije, ali i onih kada se osećala ženstvenije. Bilo je momenata kada je mlada Demi bila poprilično zbunjena jer je osećala da je privlače osobe ženskog pola, ne znajući kako da na to gleda i kako da se ponaša u skladu sa tim. Štaviše oseća je da je u jednakoj meri privlače oba pola.

U intervjuu koji je vodila Jane Fonda, jedno pitanje je bilo ključno a glasilo je "Kako je patrijarhat uticao na tvoj poli izraz?". Demi je odgovorila "Da sam slušala patrijarhat, moj život se nikad ne bi promenio, pol, zamenice – sve bi ostalo isto!". Nastavljajući Demi dodajte "Verovatno bih bila udata za muškarca i imala decu, i radila sve ono za šta sam odgajana i u šta je trebalo da verujem".

Demi navodi da su godinama pokušavali da je "ukalupe", govoreći joj da je ona "žensko i da bi trebala to da bude i da radi ono što žene rade, bez velikih snova i glasnog govora". Na sve to Demi je jednostavno znala za sebe da je previše otvorena, da bi dozvolila da je takvo nešto sputa.

Nakon bliskog susreta sa smrću nakon predoziranja 2018. godine, Lovato je rekla da je konačno odlučila da se probudi i krene da živi svoj život. Istakla je da je tada shvatila da u sebi ima jednake delove kako muškog tako i ženskog roda i da želi da se oslobodi svih normi koje društvo nameće u tom pogledu. Rešena da postane najpotpunija i najautentičnija verzija sebe, Demi je naglasila da nikad u životu nije bila srećnija. Izborom nebinarne oznake po pitanju roda Demi je okrenula novo poglavlje u svom životu.

Takođe ona je istakla da je čula kako neko LGBTQIA+ zajednicu naziva "alfabetnom mafijom" i da ju je to navelo da pomisli "to je to, sa tim želim da se poistovetim. Ja sam deo alfabetne mafije i ponosna sam na to".

Ž.J.

Izvor: Bustle

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group