Nikada ne koristite deterdžent za sudove na ovim mestima

Deterdžent za pranje posuđa je savršeno sredstvo za čišćenje gotovo svega, ali postoji nekoliko mesta gde ga nikada ne treba koristiti.

Deterdžent za pranje posuđa može vrlo lako ukloniti masnoću, očistiti ulje i začine. Mađutim, svaki tip sapuna je dizajniran za određenu svrhu.

Nikada ne perite automobil detedžentom za posuđe

Izbegavajte da perete automobile deterdžentom za posuđe. Farba na automobilu može izbledeti ukoliko je tretirate ovim sapunom. Dakle, najvažnije od 5 mesta gde nikada ne treba da koristite tečnost za pranje tanjira je vaš automobil. Ako ne možete naći ništa drugo, koristite blagi šampon, ali izbegavajte detedžent za posuđe.

Izbegavajte pranje odeće deterdžentom za posuđe

Odeći je potreban jači deterdžent za uklanjanje mrlja. Deterdžent za posuđe je izuzetno blag i ne može ukloniti sve mrlje sa odeće. Takođe, deterdžent za posuđe je napravljen za predmete od metala, stakla ili plastike i može uništiti platno. Dakle, ovo je sledeće na listi mesto gde nikada ne treba da koristite deterdžent za posuđe.

Pranje ruku

Sledeće na listi od pet mesta gde nikada ne bi trebalo da koristite deterdžent za posuđe je na koži. Nemojte izlagati kožu ili kožu vaših ljubimaca deterdžentu za posuđe jer je nezdrav i može oštetiti kožu. Izbegavajte da ga koristite kao sredstvo za pranje ruku ili za pranje lica.

Ne koristite deterdžent za posuđe za čišćenje predmeta od kože

Koža ili druge vrste mebla mogu se lako oštetiti ili izgubiti boju u slučaju da su izloženi deterdžentu za pranje posuđa. Koža može da izgubi sjaj, stoga, nemojte koristiti deterdžent za posuđe za čišćenje unutrašnjosti automobila ili sofe u dnevnoj sobi.

Ne stavljajte deterdžent za posuđe u mašinu za pranje veša

Deterdžent za pranje posuđa izaziva prekomerne mehuriće i može pokvariti vašu veš mašinu. Deterdžent za pranje veša koristite u mašini za pranje veša, dok ćete u mašini za pranje suđa koristiti odgovarajuće proizvode, kako bi dobili najbolje rezultate i minimalnu štetu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group