Enterijer - Feng šui

Značaj mandarinskih patki prema Feng Šui-ju

Mandarinske patke prema starom kineskom verovanju donose blaženstvo u braku.

Od svih simbola koji se koriste u Feng Šuiju, a koji bi trebalo da predstavljaju sreću u braku, ne postoji ni jedan viši na lestvici od para mandarinskih patki. Ove simpatične patke, uvek su u paru i kao takve privlače dobre vibracije zaljubljenom paru. Ako u nekom slučaju vidite mandarinsku patku da je sama, to je vrlo verovatno zato što je njen partner skriven iza trske od radoznalih pogleda.

Veruje se da jednom kada se spoje gospodin i gospođa patka, oni ostaju nerazdvojni do kraja života. Takođe često se dešava da kada jedno ostane udovac/ica, ovo drugo će radije kroz život ići samo i na taj način čuvati dostojanstvo porodice. 

Mandarinske patke su veoma snažni simboli ljubavi, odanosti i večnih odnosa. Kada stoje jedna kraj druge, lako možete izvući zaključak ko je kog pola. Patak ima šareno perje kako bi bio dopadljiv svojoj izabranici, dok je patka sivkastih tonova, vrlo elegantna i smirena.

LEGENDA O MANDARINSKIM PATKAMA

Vrtlar po imenu Yuan Ge je angažovan od strane penzionisanog zvaničnika, Hong Fua, da održava red u njegovom vrtu. Jednog dana, Yuan je začuo poziv za pomoć iz bazena u bašti. Bila je to ćerka Hong Fua, Ying Mei. Mladić je hrabro skočio i spasio je, ali je njegovo delo pogrešno protumačeno, kao želja da iskoristi devojčinu nevinost. Yuan je bačen u tamnicu, iako je Ying snažno protestovala i tvrdila da ju je spasao. Jedne noći, Ying je krišom posetila mladića u zatvoru i dala mu ogrtač u 5 boja. Čuvari zatvora su sve preneli Hongu i izdata je naredba da se mladić za kamenjem oko članaka baci u ribnjak lotusa. Kada je to izvršeno, Ying je bez oklevanja skočila za njim. Par dana kasnije, par čudnih patki je primećen u jezeru, kakvih do tad nije bilo. Patak je imao šareno perje poput ogrtača koji je Ying darovala Yuanu. Oni koji su svedočili ovoj tragediji dvoje mladih, veruju da su se oni preobrazili u zaljubljene patke. Tada je skovan pojam koji poznajemo kao – Yin Yang.

POSTAVLJANJE MANDARINSKIH PATKI PREMA FENG ŠUIJU

Mandarinske patke su namenjene svim parovima koji žele da uživaju u srećnom braku, nezavisno od toga da li je novopečena zajednica u pitanju ili ona koja iza sebe ima dug staž. Takođe, one se koriste i da pomognu onima koji su sami da privuku svoju drugu polovinu. Mogu se postaviti bilo gde u kući, osim u pravcu istoka i jugoistoka.

Ž.J.

Izvor: Fengshuied

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group