Zašto feng šui stručnjaci predlažu da se otarasimo 27 stvari iz doma?

Kada se prvi put susretnete sa feng šui učenjem, dobijate želju da odjednom primenite sve što ste saznali... i ne krivimo vas!

Većina feng šui lekova je jednostavna i laka za primenu, tako da zaista možete brzo da napravite mnogo promena. Ali šta je JEDNA stvar koju treba da uradite pre nego što zaista počnete da primenjujete feng šui savete u svom domu? Veliko čišćenje!

Znamo, znamo. Niko to ne želi da čuje. Ali u svojoj srži, feng šui se odnosi na kretanje energije. Ako energija ne može da se kreće u vašem prostoru, onda će feng šui lekovi koje primenjujete imati mnogo manje prostora za rad. U stvari, dodavanje feng šui lekova povrh nereda može zapravo pojačati sve probleme koje imate!

Ako je vaš dom pun nereda, haosa ili stvari koje ne volite, onda sve što uradite kako biste uneli više energije u svoj dom je samo puko nagomilavanje energije! U prevodu: energiji ostaje jako malo raspoloživog prostora za nesmetano kretanje. Zbog toga je jako važno temeljno očistiti dom i baciti sve ono što je nepotrebno (odnosno više ne nalazi primenu u vašem domu).

Ako se čvrsto hvatate za nešto što već imate u životu, vaša ruka nije otvorena da primite nešto novo. Isto važi i za feng šui. Ako želite novog partnera, novi posao, novi dom – kako će doći do manifestacije ako za to nema mesta?

Recimo da želite da unesete više novca u svoj život. Ali vaš kutak bogatstva je PUN nereda. Kutije papira sa kojima ne znate šta da radite. Božićni ukrasi. Orman pun stvari koje vam ispadaju na glavu svaki put kada ga otvorite. Možete li da vidite kako bi to doprinelo haosu koji doživljavate sa novcem?

Ako želite više novca, prvo morate da se pozabavite neredom. Ne možete samo staviti kristal na sav nered i nadati se da će vam doneti više novca. Energija koja pojačava kristal samo će povećati energiju nereda!

Dobra vest je da ne morate odjednom da očistite celu kuću. Možete početi sa malim stvarima. Angažujte se 10 minuta! Pomerite energiju. Pronađite 27 stvari koje možete izbaciti ili premestiti. Napravite prostor! Ne samo da ćete se osećati bolje jer radite nešto konstruktivno, već ćete početi da pokrećete energiju (što je opet osnova feng šuija!)

Zbog toga je jedan od najlakših feng šui lekova koje možete primeniti jeste da premestite 27 stvari u svom domu. Ali još je bolje ako se možete OTARASITI 27 stvari! Uzmite kutiju i u nju spakujte 27 stvari. Svaka stavka se računa – čak i ako je to 27 starih prijavnica ili komada neželjene pošte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadia (@berrys_home)

Možete započeti proces bilo gde u svom domu, ali ako želite odmah da počnete da primenjujete feng šui savete, preporučujemo vam da krenete od oblasti koja vam najviše smeta, ili počnite od oblasti svog života koju najviše želite da promenite.

Primera radi, ako želite novog partnera, možete početi u svom ljubavnom delu ili spavaćoj sobi. Očistite prostor 10 minuta, a tek onda primenite feng šui lek na prostor. Zatim svaki put kada radite na prostoru, malo više očistite prostor. I dok to radite, zamislite svaku radnju koju preduzimate i dodajte rezultate koje tražite.

Feng šui se suštinski svodi na dobru nameru. Ako i vi nameravate da se vaš prostor oseća bolje nakon čišćenja, onda znajte da ste uradili pravu stvar za svoj dom!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group