Uticaj akvarijuma prema Feng šui-ju

Kineska filozofija Feng šui ima oko dvadeset formula koje određuju kako povoljno postaviti vodene elemente u kući.

Akvarijumi su prema filozofiji Feng šui odgovorni za održavanje materijalnog bogatstva u kući. Pokretanjem vode pokreće se i Chi energija u oblasti gde je akvarijum smešten.

Ne stavljajte akvarijum u spavaću sobu, jer u ovoj prostoriji ima negativan uticaj na zdravlje ukućana. U kuhinji, akvarijum će učiniti više štete nego koristi, jer se smatra da je kuhinja idealna lokacija za kamin, a voda remeti ovu harmoniju. Zajedničke prostorije najbolje odgovaraju za mesto akvarijuma, poput dnevne sobe, i poželjno je da akvarijum sa ribicama stavite levo čim uđete u prostoriju.

Ako je potrebno poboljšati chi energiju prostora i zdravlje ukućana, najbolje je akvarijum postaviti u sredinu stana koja je vezana za zdravlje i blagostanje. Ostala mesta, kao što su ulazna vrata ili jugoistok, predviđena su za novac ali pazite koje ribice stavljate na ovu stranu stana. Ukoliko je potrebno da pojačate karijeru ili tražite novi posao, onda stavite akvarijum u severni deo stana. Na jugozapadu je mesto za ljubav i partnerstvo. Ako želite da pojačate partnerstvo ili brak, postavite akvarijum ovde. Pogotovo ako želite da prizovete novu ljubav.

Najbolje je da odaberete okrugli oblik akvarijuma i važno je da ima u sebi svih 5 elemenata: staklo, metal, drvo, vodu i vatru.

Veoma je važno da održavate redovno svoj akvarijum. Voda mora da bude čista i bistra i da ne ugrožava život ribicama. Svaka promena u akvarijumu ili kod ribica nagoveštava i promene kod vas u prostoru. Ribice su hiper-senzitivne i mogu da najave veoma jake promene, pa bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Feng šui ne ograničava broj ribica u akvarijumu ili njihove kombinacije. Najbolji akvarijum prema Feng šui-ju je onaj koji će pozitivno delovati na vas, odmoriti vaše oči i umiriti vas nakon napornog dana.  

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group