Safirno plava: boja koja je u savršenom skladu sa godinom Drvenog Zmaja

Kada je u pitanju Feng Shui, boja je moćno sredstvo za uticaj na tok energije (Chi) u vašem okruženju...

Svake godine, određena boja se bira za takozvanu boju godine koja je u potpunom skladu sa preovladavajućom energijom i osnovnim elementarnim asocijacijama. Boje imaju ogroman značaj u Feng Shuiju, veruje se da utiču na emocije, nivo energije i ukupnu ravnotežu vašeg životnog ili radnog prostora. Feng shui stručnjaci koriste moć boja za stvaranje okruženja koje promoviše harmoniju i blagostanje.

Pet elemenata — drvo, vatra, zemlja, metal i voda — imaju svoje odgovarajuće boje:

  • Drvo: zelena i smeđa
  • Vatra: crvena, narandžasta i ljubičasta
  • Zemlja: svetlo žuta i bež
  • Metal: bela i metalik boje (zlato, srebro)
  • Voda: plava i crna

Ove boje se strateški koriste za poboljšanje određenih oblasti života i balansiranje energija u prostoru. Izbor godišnje boje godine vođen je feng šui principima i kosmičkim uticajima. Boja godine 2024. u Feng Shuiju je „Safir plava“. Ova izuzetna nijansa plave ne samo da donosi svoje inherentne kvalitete spokoja i mudrosti, već je i harmonično usklađena sa energijom Feng Shui perioda 9 i 2024. godine Drvenog Zmaja.

Safirno plava boja u kombinaciji sa belim akcentima u enterijeruphoto: Envato

Element drveta u Feng Shui-u karakteriše rast, vitalnost i fleksibilnost. Povezuje se sa kvalitetima kao što su kreativnost, ekspanzija i procvat novih ideja i razvoj. Element drveta donosi osećaj obnove i često se smatra pokretačkom snagom za napredak i inspiraciju.

Iako je Feng Shui period 9 poznat kao „period vatre“, prisustvo elementa drveta u godini zmaja dodaje još jedan sloj složenosti energetskoj dinamici 2024. godine. U feng šuiju, drvo i vatra imaju generativnu vezu: drvo pokreće vatru. Ovaj odnos sugeriše da bi energični i ambiciozni kvaliteti godine drvenog zmaja mogli da intenziviraju karakteristike Vatrenog perioda. Međutim, ova intenzivna energija može dovesti do prekomerne ekspanzije ili sagorevanja ako nije pravilno uravnotežena. I tu safir plava postaje posebno značajna.

Ova boja je poznata po svojim umirujućim i stabilizujućim svojstvima. U kontekstu 2024.godine, safir plava može poslužiti kao umirujuća protivteža dinamičnoj i potencijalno ogromnoj energetskoj kombinaciji godine drvenog zmaja i perioda vatre. Uključujući ovu boju u različite aspekte života i okoline, ona može pomoći da se ublaže snažne energije Drva i Vatre, promovišući osećaj smirenosti, refleksije i mudrosti.

Safirno plava je nijansa bogata simbolikom, koja evocira kvalitete mudrosti, spokoja i bezgraničnih mogućnosti. Ova boja odražava duboke dubine okeana i beskrajno prostranstvo neba, otelotvorujući koncept bezgraničnosti. U Feng Shui filozofiji, poštovana je zbog svoje sposobnosti da unese dubok osećaj mira i mentalne jasnoće. Safirno plava podstiče duboku introspekciju, otvorenu komunikaciju i promišljen pristup životu.

Devojka nosi safirno plavu haljinu dok stoji u baštiphoto: Envato

Ova zadivljujuća nijansa, koja podseća na duboke vode i čisto nebo, savršeno obuhvata suštinu elementa vode u Feng šuiju. Voda, u svojoj mudrosti, poseduje urođenu sposobnost da reguliše moćne energije Vatre. Tokom Feng Shui perioda 9, gde je dominantan uticaj vatrena energija Vatre, ova interakcija između Vatre i Vode pojavljuje se kao snažan podsetnik na potrebu za ravnotežom.

Birajući safir plavu kao boju za 2024., stručnjaci za feng šui usklađuju ovaj izbor sa sveobuhvatnim energijama tog perioda, naglašavajući kritičnu važnost emocionalne ravnoteže, svesnosti i duboke veze sa sopstvenim unutrašnjim ja. Ovaj harmonični spoj simbolizma i elementarne mudrosti čini safirno plavu moćnim i svrsishodnim izborom za 2024. godinu, pozivajući nas da se krećemo dinamičnom ravnotežom između vitalnosti Vatre i mira Vode sa gracioznošću i ravnotežom.

Uticaj safir plave na raspoloženje i energiju može biti univerzalno pozitivan, bez obzira na horoskopski znak ili pol. Ova mirna boja ima smirujući efekat na um i emocije, podstičući osećaj spokoja i jasnoće. Za pojedince koji cene emocionalnu ravnotežu i pažljiv pristup životu, safirno plava može pružiti utočište spokoja. Podstiče introspekciju, otvorenu komunikaciju i negovanje mirne atmosfere.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group