Privucite ljubav i bogatstvo uz pomoć ove biljke

Sigurno ste čuli za „srećni bambus“, biljku koja je poslednjih godina postala veoma popularna i čest poklon u vidu buketa, pojedinačne biljke ili u posebnim aranžmanima. 

Njegovo ime nije slučajno, jer se veruje da zaista donosi sreću u različitim oblastima. Lucky Bamboo je ime bambusa koji ćete naći u svakoj cvećari, dok u stvari bambus nosi naziv "Dracena sanderiana".

Za bambus postoji staro kinesko verovanje da donosi sreću, odakle potiče i ime biljke. U Aziji, ova biljka se donosi u novi dom jer pozitivno utiče na emocije i atmosferu, kao i radni prostor, jer se veruje da će doneti uspeh i napredak u karijeri. Naime, veruje se da:

    Dve stabljike donose ljubav
    Tri stabljike obezbeđuju sreću
    Pet donose zdravlje
    Osam stabljika su za one koji žele bogatstvo
    Devet stabljika bambusa donose sreću u svim oblastima

Ako želite da vidite da li ovo stvarno funkcioniše, još jedna dobra vest je da bambus ne zahteva posebnu negu za održavanje. Potrebno je da stabljike bambusa držite u vazi (u providnoj ili mat) i na taj način može da prežive i do nekoliko godina. Voda treba da se promeni ili dopuni na svakih 10 dana ili dve nedelje, jer ova biljka brzo apsorbuje hranljive materije.

Trebalo bi imati na umu da je srećni bambus osetljiv na direktnu sunčevu svetlost. Prejaka svetlost može dovesti do promene boje lišća koje postaje žuto. Bambus uspeva i u slabo osvetljenom prostoru ili u prostorijama sa veštačkim svetlom. Ako lišće požuti treba ga odmah ukloniti kako bi se razvili novi. Takođe treba napomenuti da je ova biljka sasvim otporna na široki opseg temperatura, približno od 15 do 32 stepeni.

Obogatite svoj dom ovom divnom srećnom biljkom, samo pazite koliko ćete stabljika izabrati! Bambus je vrlo dekorativna biljka, a može vam doneti ljubav, bogatstvo i sreću.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group