POZITIVNA ENERGIJA UZ POMOĆ BOJA

Boje mogu pozitivno da utiču na vašu psihu i da vas na taj način relaksiraju i reše negativne energije. Postoje različite boje koje po Feng shui-u mogu pozitivno da utiču na vas...

Boje ne samo da menjaju raspoloženje, već imaju terapeutske moći. Feng Shui savetuje da ako se boje koriste u skladu sa određenim receptima, one imaju mogućnost da unesu pozitivne vibracije u dom.

Slobodno unesite malo šarenila u vaš dom, videćete da će vam to pomoći.

CRVENA

U Feng Shui-u, crvena boja označava element vatre. Možete koristiti ovu boju na zidovima dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, teretane, itd. U sobi vašeg deteta, koristite ovu boju sa pažnjom. Koristite crvenu boju na istoku, jugoistoku, zapadu i severozapadnoj oblasti vašeg doma. Nemojte koristiti ovu boju kao dominantnu u spavaćoj sobi, jer je veoma moćna boja.

Dodajte crvenu u prostoriji ukoliko se osećate umorno ili patite od anemije, jer je boja strasti i visoke energije. Koristite je u ravnoteži sa mirnim bojama.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja, takođe prestavlja boju vatre, ali je malo blaža nego crvena. Po Feng Shui-u, narandžasta boja povećava koncentraciju i produktivnost, pa je savršena boja sa radne prostorije ili za dečiju sobu.

LJUBIČASTA 

Ova kraljevska boja je takođe povezana sa elementom vatre u Feng Shui-u, tako da možete da oslikate zidove vaše sobe za meditaciju ovom bojom, jer stvara savršenu i mirnu atmosferu. Ako želite da obojite zidove u ljubičasto, birajte svetlije tonove, kao što su lavanda ili svetlo ljubičasta, ali ograničite korišćenje ove boje samo na istoku, zapadu i jugo-istočnim oblastima. Koristite ljubičastu ili ljubičaste nijanse u spavaćoj sobi za smirivanje i miran san.

ROZE

Roze boja je savršena boja ako patite od nesanice, jer stvara smirenu atmosferu koja će vas uspavati. Savršena boja za spavaće sobe i meta za odmor. Samo se trudite da je ne koristite u velikim količinama, jer onda može da deluje pre napadno.

ŽUTA

U Feng Shui-u, žuta je centar svega, upoređuje se sa Suncem koje je krajnji izvor pozitivne energije. Možete koristiti ovu boju u bilo kojoj prostoriji, jer ova boja ima moć prilagodljivosti, fleksibilnosti, jasnoće, itd.

ZELENA

Zelena boja je popularan izbor za dnevnu sobu i spavaću sobu. Ova boja povezana sa elementom drveta smanjuje stres i ima efekat lečenja. Zelena takođe ima i smirujući efekat.

PLAVA

PLava boja odlična je za eliminaciju negativne energije iz prostora. Ona označva element vode i ukazuje na fleksibilnost i smirenost. Uz pomoć plave boje, možete se lako rešiti stresa.

BELA I SIVA

Siva, bela i crna boja pripadaju elementima metala, koji bi trebalo da budu dominantna figura u zapadnim i severozapadnim pravcima vašeg doma. Izbegavajte korišćenje previše sive na zidovima, jer to može dovesti do pada raspoloženja i energije. Ako želite, možete da koristite belu kao dominantnu boju, jer je bela povezana sa čistoćom.

Izvor: Moj Enterijer

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group