Enterijer - Feng šui

Nova godina 2020: šta treba da znate o godini „Belog metalnog pacova“

Nova godina će uskoro pokucati na naša vrata!

Neko se unapred priprema za ovaj praznik, bira poklone i ukrase za jelku, ukrašava kuću i priprema novogodišnju trpezu, a neko sve ostavlja za poslednji trenutak.

Astrolozi i ezoteričari tvrde da će nova godina 2020. godine, uz pravi pristup i pripreme, predstaviti mnoga ugodna iznenađenja koja će uticati na sledećih 12 godina. Danas ćemo vam tačno reći šta sve treba da znate o godini „Belog metalnog pacova“ i kako privući sreću.

Legenda

Ako verujete u legende o 12 životinja u kineskom horoskopu, onda nas to vodi do Bude. Pozvao je sve životinje, a onima koji dođu obećao je da će pokazati poštovanje tako što će im godinama davati imena. Samo 12 vrsta prešlo je reku i stiglo do Bude. Tada je organizovao takmičenje: onaj ko dođe prvi dobiće prvu godinu, ko dođe drugi drugu i tako dalje do poslednjeg učesnika. Bik je prvi stigao, ali mudri Pacov se pridržao za rep i stigao do Bude. Postao  je prva životinja godine, a Bik - druga. Postajući vlasnik čitave godine, Pacov je dao sve njegove crte, i negativne i pozitivne:     

Velikodušnost;     

Mudrost     

Smirenost

Pragmatizam;     

Predviđanje;     

Inteligentnost kod ljudi;     

Društvenost;     

Elegancija     

Osetljivost     

Trik;     

Intuitivno razmišljanje;     

Inteligencija;     

Radoznalost;     

Oprez     

Osvetoljubivost;     

Malo hladnokrvnosti.

Svojim stavom u prazničnoj noći, uticaćete na godinu na pravi način i tako doprineti rešavanju mnogih vaših problema. Samo ne zaboravite da je Pacov vrlo oprezna životinja, koja je spremna da deluje u svakom trenutku. Ovo je savet za vas kako da napravite planove za 2020. godinu. Pacov je veoma svrsishodan, vedar i marljiv. Stoga, u 2020. godini postavite sebi ciljeve i svakako ih ostvarite. Upravo će se ispostaviti da smo sproveli sve naše planove, pronašli načine za rešavanje problema. Da bi godina prošla pozitivno, vredi obratiti veliku pažnju na vaše zdravlje. Čim se ne osećate dobro, obratite se stručnjaku. Zvezde savetuju da budete posebno oprezni sa ekstremnim temperaturnim ekstremima: ne smete dozvoliti da se telo pregreva, a trebalo bi i da nadgledate ishranu. Ne preporučuje se zloupotreba alkohola i loše hrane.

Nova 2020. godina biće godina Iang-a, odnosno muški princip će je voditi, a Pavoc će postati simbol. Imaće mnogo ideja kako da rešite probleme za vas, uključujući složene. Svako će imati priliku započeti život ispočetka, preispitujući svoje vrednosti, želje i ideje. 2020 je idealno vreme za stvaranje porodice, izglađivanje prethodnih sukoba, ponovno ujedinjenje sa starim prijateljima i pronalazak sebe. Budući da 2020. godina nije jednostavna godina pacova, već metalnog, važno je zadržati reč i naglasiti snagu karaktera, kao i biti veran principima. Takođe je nemoguće snositi dugovanja u novoj godini, i ne samo finansijska. Na komad papira napišite obećanja koja ste dali i koja niste mogli da ispunite, sve one stvari koje niste doveli do kraja, one ljude sa kojima niste mogli da rešite probleme i za koje iz bilo kojeg razloga imate poteškoće. Ako je moguće, pokušajte da oprostite svima i završite sav posao pre kraja godine, a ako ne, pokušajte da sve rešite početkom godine.

Kako privući sreću?

Pre svega, nabavite malu figuru miša ili pacova napravljenog od metala. Trebalo bi da stoji na vidnom mestu. Pre nove godine obavezno očistite stan i rešite se onih stvari koje vam dugo nisu potrebne, a koje ne koristite. Kad se rešite smeća, očistite energiju u kući i pružite sebi put za dalji razvoj.

Doček Nove godine najbolje je kod kuće i okupite veliku porodicu za stolom. Pacov je društvena životinja, ali najviše ceni kućnu udobnost. Ako je moguće, pozovite što više rodbine - gospodarica godine će biti oduševljena i favorizovaće vas tokom cele godine. Pacov je veoma omiljen u neutralnim bojama, uključujući sve nijanse sive: dimljenje, čelik, metal, srebro, mokri asfalt, grafit, antracit, kamen, ugalj itd. Takođe, ova životinja voli bele nijanse i bliske su joj boje: mleka, bež, krem i druge. Najbolje je da odaberete ove boje za odeću za Novu godinu, a onda će vas sreća pratiti tokom cele godine. Na stolu moraju biti motivi sela i polja: cveće, vaze, platneni ili pamučni stolnjak,  grančice. Stavite čašu ili teglu žitarica, sipajte je u slojeve kako bi izgledalo spektakularno. Uvrstite neko jelo od žitarica u jelovnik - Pacovu će se sigurno svideti. Na stolu mora biti i puno sira - pacovi ga jednostavno obožavaju.

Pacov je praktična životinja, stoga pokloni treba da budu korisni, kako bi stvorili atmosferu topline i udobnosti. Možete da date dobru posteljinu, pidžamu, šolju, čajnik, jastuke, ogrtač, peškire, papuče, metalne pribor za jelo ili čaše.

U godini Pacova važno je izbegavati sukobe i sporove, posebno za prazničnim stolom. U suprotnom, uplašićete sreću. Takođe je važno da novu godinu provedete sa ljudima koji su vam prijatni. Nova, 2020. godina je porodični praznik, pa je bolje da se družimo u krugu porodice. Strogo je zabranjeno vaditi smeće iz kuće dan ranije, proslaviti Novu godinu u staroj odeći (mora da postoji novi element). Najvažnije je da pacova ne biste trebalo doživljavati kao zlu zver, naprotiv, 2020. godine to je ljubazan, sladak i pahuljast miš koji samo pokušava pomoći i usmeriti na pravi put.

Možete čak i da tražite simpatičnog miša da vas obdari kvalitetama koje vam nedostaju i sigurno ćete je imati, samo morate uložiti neke napore.

M.L.

foto:mainstyles.ru @masha_littelfox/instagram

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group