Najbolje boje za kuhinju po Feng šui-ju

Više slika

Više slika

Skrećemo vam pažnju na boje idealne za kuhinju po Feng šui-ju...

Svetlo siva ukombinovana uz tonove drveta i belu boju

Siva boja je pravi izbor za vašu kuhinju, ukoliko se ova nalazi na Zapadu, Severozapadu ili Severu energetske mape (bagua) vašeg doma.

Topla nijansa sive boje ima odličnu feng šui energiju – nežnu, umirujuću, prozračnu. Iako nije najpopularnija boja za kuhinju, siva doživljava svoj veliki povratak, a prava nijansa ove boje ima neprocenjivo dobar efekat po ljudsku psihu, umiruje i leči. Uz to, siva boja se odlično uklapa sa tonovima drveta.

Tako da za kuhinju možete kombinovati nežnu, umirujuću nijansu svetlo sive uz tonove drveta, u kojima može biti kuhinjski pult, radne površine, šank ili stolice. A uz malo bele, sve ovo može kreirati jedinstveni štimung vaše kuhinje, dajući joj toplotu, harmoniju i mir.

Tamni, dramatični tonovi poput teget

Ako vam se kuhinja nalazi na Severnom delu, može biti u tamnim, luksuznim nijansama, poput duboko plave, koju možete razbiti uz pomoć bele boje, belih polica i belih stolica, kao i uz nijanse drveta.

Nebo plava i zemljani tonovi

Možda vam ne pada na pamet da vam kuhinja bude u plavoj boji, ali ako vam se kuhinja nalazi u Severnom delu ovo je odličan izbor.

Svetlo, nebo plava nijansa ukombinovana sa zemljanim tonovima donosi prirodnu energiju, podsećajući na nebo i zemlju, a to odiše svežinom, prostranstvom i mirom.

Kuhinja u zelenoj i žutoj boji

I dok siva, nebo plava ili tamno plava nisu tradicionalno boje kuhinje, dotle se zelena i žuta u Feng šui-ju smatraju najpovoljnijim bojama za kuhinju.

Ove boje odgovaraju Istoku, Jugoistoku i Severoistoku.

Ovo je odlična kombinacija boja, koja odiše umirujućom, kao i iskričavom, snažnom energijom. Poseduje harmoniju i pravi balans između topline, mira, kao i živosti. 

Osvežavajuća mint boja

Za kuhinju u istočnom ili jugoistočnom delu prostora, savršeni izbor je mint boja, koja odiše svežinom.

Bezvremena kuhinja u beloj boji

Bela boja je idealna za svako područje, gde god se na energetskoj mapi stana nalazila kuhinja.

Ima nešto očaravajuće u beloj boji, njena jednostavnost, preciznost i svežina. Kad god kuvate u predivno dizajniranoj kuhinji u beloj boji, to je svaki put jedinstveno iskustvo. Tonovi u braon boji daju savršeni rustični vajb, unoseći toplinu.

J.C.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group