Unesite novogodišnju harmoniju u dom uz jednostavne Feng šui savete

Da biste u sledećoj godini prizvali sreću i blagostanje, pomoći će vam ukrašavanje prema Feng šuiju...

Novogodišnji praznici su najlepše doba godine jer se pripremamo za nove početke, nova razmišljanja, dogovore i odluke. Iako je sve u šljokicama i sjaju, ponekad sređivanje doma može biti naporno. Gde staviti jelku, kako postaviti ukrase i koliko ukrasnih stvari vam je zaista potrebno?

Da biste sve ovo prošli sa lakoćom, a pritom i pripremili za novi nalet sreće, blagostanja i pozitivne energije, možete se koristiti Feng šuijem. Feng šui će vam pomoći da razrešite svaku nedoumicu, ali i preuredite stan tako da izgleda lepo i sa pozitivnom atmosferom kroz koju teče energija seće i radosti.

Unesite novogodišnjiu harmoniju u dom uz jednostavne Feng šui savete:

Gde postaviti jelku?

Jelka je osnovni i glavni deo dekoracije kada su u pitanju Nova godina i Božić. Ona simbolizuje prijateljstvo i dugovečnost i zato je veoma bitno na kom mestu ćete je postaviti. Prema Feng šuiju, oblik jelke, koji podseća na visoki trougao, predstavlja simbol vatre, pa je zato najbolje da jelku postavite u gornji levi ugao doma.

Taj prostor se drugačije naziva i "površinom bogatstva", pa je zato potrebno u njega staviti predmete trouglastog oblike, jer oni privlače bogatstvo i uspeh. Upravo zato jelku treba da stavite u taj ugao. Ako ne možete jelku staviti baš u taj ugao, dovoljno je da izaberete neki drugi ili da je stavite u središte doma. Na ovaj način će se energija stabilizovati.

Izbegavajte ova mesta za postavljvanje jelke

Či energija stalno mora da protiče kroz vaš dom, pa je od velike važnosti da ne stavite jelku na njen put. Ukoliko ne možete to da izbegnete, napravite manji razmeštaj ili neke stvari prebacite u drugu prostoriju. Takođe treba da izbegavate previše ukrasa jer će cela prostorija izgledati prenatrpano i kič - budite umereni.  Izbegavajte stavljanje jelke u:

- prostoru koji će blokirati protok Či energije;
- blizu kamina ili bilo kog izvora toplote, jer će se jelka prebrzo osušiti (ako imate pravu) ili može izazvati požar;
- hodniku ili blizu bilo kojih vrata gde će ometati slobodno kretanje.

Kako je ukrasiti?

Sever

Ako se jelka nalazi na severu, najbolje bi bilo da je dekorišete sa staklenim ukrasima u srebrnoj, zlatnoj, beloj ili plavoj boji. Možete sve boje pomešati ili izabrati samo dve ili čak jednu, ukoliko volite monohromatski izgled.

Jugozapad/severoistok

Jelka na ovim mestima zahteva keramičke dekoracije u crvenim i žutim nijansama. Preporučuje se izbegavanje srebrnih i belih ukrasa.

Zapad/severozapad

Ukoliko jelku stavite na ovim stranama sveta, potrudite se da izaberete što više ukrasa u zlatnim, žutim, srebrnim i belim nijansama, a izbegavajte crvene ukrase.

Feng šui eksperti takođe preporučuju da svaki član porodice stavi makar po jedan ukras, kako bi se ostvarila povezanost porodice kao velike zajednice.

Kako ukrasiti ceo dom

Tamnozelena boja je visoko preporučljiva kada je u pitanju ukrašavanje, pa pokušajte da što više ukrasa bude u toj boji. Ona će takođe idealno izbalansirati mnoštvo boja koje će biti prisutne od ukrasa i lampi. Lampice simbolizuju vatru, pa ih svakako treba imati i postaviti gde god poželite. Mirisne sveće će dati toplinu atmosferi, dok će detalji na stolovima poput grančica i venaca izbalansirati energiju u prostoru.

Dodatni saveti:

* Suprotno od ulaznih vrata (najbolje bi bilo u desnom uglu), upalite minimum dve ukrasne ili mirišljave sveće - za više ljubavi i razumevanja;

* Figure anđela stavite levo od ulaznih vrata - oni označavaju sigurnu potporu i pomoć dragih ljudi;

* Ukrasno cveće držite na sredini prostorije - za više zdravlja;

* Opustite se, igrajte se sa decom i uživajte u čarima praznika.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group