Enterijer - Feng šui

Kako koristiti boje za dobar Feng Šui

Boje u enterijeru predstavljaju najlakši način za uvođenje pozitivne energije u prostor.

Prisustvo određenih boja obezbeđuje dobar Feng Šui, međutim rad sa njima može biti pomalo komplikovan, kako tvrde Feng Šui stručnjaci i dekorateri enterijera. Iako je pronalazak pravih Feng Šui boja jednostavan, potrebno je posedovati određena znanja i slediti pravila kako bi određena boja skladno delovala u prostoru.

Boja je živa i njeno dobro delovanje prilikom prisustva u vašem domu ili kancelariji zavisi od mnogo faktora. Dva faktora su glavna, a to su svetlost i druge boje u okruženju.

Prema Feng Šui metodi svaka boja se smatra izrazom jednog od 5 elemenata – vatre, vode, zemlje, metala i drveta. Svaki od ovih elemenata upravlja određenim prostorom vašeg doma. To se dešava prema Feng Šui energetskoj mapi vašeg prostora koju nazivamo Bagua. Kada je vaš izbor boja fokusiran na jačanje i negu Feng Šui elemenata područja koja ukrašavate, kao rezultat toga javlja se pozitivna energija.

Boje prema Feng Šuiju bi trebalo da birate prema potrebi za određenom vrstom energije koju želite da unesete u vaš dom. U skladu sa tim bi trebalo zidove da dekorišete bojama, ali i da u prostor unesete umetnička dela, fotografije i ukrasne predmete koji su takođe važni za dobre vibracije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group