Kako da uz pomoć ogledala dekorišete stan prema feng šuiju

Ogledala su dekorativni predmeti koji nikada neće izgubiti svoju čar i lepotu...

Mogu se koristiti kao završni materijal na zidovima ili kao deo nameštaja. Okačen iznad kamina u okviru može transformisati sobu koja je mala u jednu prostranu prostoriju u trenutku. Ogledala su ekstremno prilagodljiva u zavisnosti od toga šta predstavljaju - stil dekora ili mogu predstavljati i usmerivače feng šui energije.

Ogledala reflektuju svetlo u prostor za osvetljavanje i oživljavanje dekora. Pokušajte da koristite ogledala u različitim veličinama i u različitim bojama rama kako biste oživeli prostorije u vašem domu. Vaš dom može da dobije dobru „uslugu“ od korišćenja ogledala, tako da vam predstavljamo par jednostavnih primera:

OGLEDALA ČINE SOBU VEĆOM

U maloj sobi, a posebno u apartmanima, ogledala pružaju jeftini način da dobijete iluziju u prostoriji. Postavite ogledala na zid suprotno jedna od drugih i videćete kako se pogled ponavlja čak i do deset puta kroz ostali prostor, a to je iluzija koja malom prostoru treba. Iskoristite ogledala u maloj kuhinji kao pozadinu iza radne površine i više ćete uživati u kuvanju i pripremanju hrane.

OGLEDALO IZNAD KAMINA

U većini kuća, kamin je već centralna tačka u sobi u kojoj se nalazi. Istaknite kamin tako što ćete prelepo uramljeno ogledalo staviti iznad okvira kamina. Ovaj potez će povećati vizuelno sobu i dodaće reflektovanje površine dekoru koji se nalazi na okviru kamina. Od sveća do sezonskog dekora, kamin prosto „traži“ prelepo ogledalo da ga ukrasi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by August Home (@augusthomeinc)

DODAJTE ZANIMLJIV IZGLED HODNIKU

Ako vaša kuća ima dugačak hodnik, on je odlično mesto za vinjete ogledala, ogledala u obliku slagalice ili grupu manjih ogledala koji će visiti na zidovima sa strane. Oni će odvući pogled ka njima dok se prolazi kroz hodnik i posvetleće tamu dugačkog hodnika. Ne stavljajte ogledala na kraju hodnika jer će stvoriti mesto na kojem energija neće moći da teče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elyna Decor (@elynadecor)

OGLEDALA U TRPEZARIJI

Trpezarija je prostor u kome želimo da se osećamo lepo i opušteno dok uživamo u ukusnim obrocima sa porodicom i prijateljima. Zato, ukoliko želite dobar protok energije u ovom delu doma, ogledala postavite pored stola na kojem jedete. Za njih se veruje da donose bogastvo, odnosno da su pratioci imućnih osoba.

OGLEDALA U KUPATILU

Ako postoji jedno mesto u kući u kome jednostavno uvek mora biti dovoljno mesta za postavljanje ogledala, onda je to definitivno kupatilo. Kada je feng šui učenje u pitanju, ogledala predstavljaju vodu, odnosno element vode, pa ih stoga slobodno koristite u kupatilu za protok dobre energije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam (@samhome_lifestyle)

OGLEDALA U SPAVAĆOJ SOBI

U spavaćoj sobi bi zabavno bilo staviti ogledala koje se prostiru od poda do plafona kao jedan jednostavno uramljeni komad na zidu ili možete imati smelu kombinaciju sa staklenim nameštajem. U magazinima za kućni dekor, ogledala koja su dugačka, kao što smo spomenuli, od poda do plafona, su prelepi način da ulepšate jedan usamljeni ugao vaše spavaće sobe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group