Ima neka tajna veza: feng šui i nakit koji birate za sebe

Feng šui narukvice nisu samo lepe, već vam pomažu da budete srećnije i zadovoljne svojim životom.

Privlačenje bogatstva, bolje zdravlje i poboljšanje emotivnih odnosa - sve to spada u nadležnost feng šui nakita. Dobro poznate kineske amajlije prate učenje feng šuija koje kaže: uravnotežen život je srećan i zdrav život, dok neravnoteža izaziva brojne nevolje i poteškoće. Pošto naši životi nisu savršeni, često je teško postići upravo taj balans koji nam je potreban za harmoničan život.

Tu u pomoć dolaze feng šui narukvice. Napravljene od specifičnih kristala, elemenata i boja, one nam pomažu da unesemo ravnotežu u određene aspekte našeg života a ujedno podstiču pravilno kretanje pozitivne energije unutar našeg tela. Ovi ljupki komadi nakita rade tako što privlače energiju određenih elemenata.

Na primer, zeleni žad je povezan sa elementom drveta za koji je poznato da označava vitalnost i dobro zdravlje. Kako je element drveta vezan za rast i napredak osobe, nošenje nakita kao što je zeleni žad će pojačati ovu energiju, a najveće promene se mogu očekivati upravo na polju karijere. S druge strane, narukvica koja u sebi sadrži citrin pomoći će vam da budete srećniji i ispunjeniji, a isto tako garantuje i dovoljno novca da ispunite sve svoje želje.

Feng šui narukvice vam pomažu da izbalansirate energiju u svom životuphoto: shutterstock

Osim što su u direktnoj vezi sa bogatstvom i prosperitetom, feng šui narukvice pomažu i u povećanju vitalnosti i time obezbeđuju zdraviji život. Takođe, zaslužne su i za poboljšanje međuljudskih odnosa a ukoliko se opredelite za narukvicu napravljenu od materijala koji se vezuje za element vatre - možete se nadati i uspešnoj emotivnoj vezi.

Ostale prednosti ovog nakita uključuju: povećanje znanja, mudrosti i kreativnosti, kao i bolje porodične odnose (ovde se pre svega misli na jačanje odnosa sa decom i mlađim osobama). Kao da sve to nije dovoljno, možete ih koristiti i kao amajlije koje će vas štititi od bolesti, loših ljudi i negativne energije. U tome je posebno efikasna narukvica od crnog opsidijana koji je poznat kao kamen zaštite. 

U feng šuiju je uvek važno održavati ravnotežu između pet elemenata: vode, vatre, drveta, zemlje i metala. Svaki od njih emituje specifičnu energiju koja mora biti uravnotežena sa ostalim elementima. To je zato što previše ili premalo elementa može dovesti do problema - ako ne vodite računa o balansiranju svojih elemenata, vaš život može biti veoma težak i zbunjujući.

Na primer, previše elementa drveta može uzrokovati da budete previše kruti i preopterećeni, dok nedostatak elementa drveta može uzrokovati stagnaciju i nedostatak kreativnosti. Svrha svake feng šui narukvice je određena elementima koje simboli, materijali i boje na narukvici predstavljaju. Samim tim, trebalo bi da birate svoju srećnu narukvicu na osnovu elementa koji vam nedostaje.

Birajte feng šui narukvicu na osnovu elementa koji vam nedostajephoto: shutterstock

Feng šui narukvice se moraju nositi na levom zglobu. To je zato što u kineskoj tradiciji postoji izreka da „leva ide, a desnica izlazi“. To znači da energija koju pozivate u sebe ulazi sa leve strane i izlazi na desnoj strani. Dakle, ako želite da pozovete pozitivnu energiju koju donosi feng šui narukvica, morate je nositi na levoj ruci. Isto tako, ako želite da se oslobodite negativne energije (ili viška energije), nosite je na desnoj ruci.

Možete da nosite feng šui narukvicu bilo kada da biste pozvali prosperitet i ravnotežu u svoj život. Međutim, najvažnije je kada nešto duboko želite (želja za novom karijerom ili poslom, poboljšanjem zdravlja, novom vezom ili jačanjem prijateljstva). Vrsta feng šui narukvice koju treba da izaberete zavisiće od težnje na koju želite da se fokusirate i koju sledite.

Dobar feng šui pokazuje da će naporan rad sa jakim namerama biti nagrađen. Feng šui narukvice dolaze u različitim varijantama, sa mnogo materijala i boja. Sve ove narukvice imaju specifičnu svrhu: da vam pomognu da privučete energiju koja vam je potrebna za uravnoteženiji život.

Feng šui srećnu narukvicu uvek nosite na levoj ruciphoto: shutterstock

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group