Glavni delovi kuće zaduženi za dobru Feng Shui energiju

Kada kažemo da je kuća uređena po feng šui principima, znači da je energija u njoj usklađena i da donosi prosperitet,  blagostanje i harmoniju svojim ukućanima.

A da bi energija bila usklađena, postoje određeni principi, kao i glavna Feng Shui područja, na koja treba da obratite pažnju. Evo koja su to glavna područja koja su zadužena za dobru Feng Shui energiju:

OBRATITE PAŽNJU NA OKOLINU

Dobro Feng Shui uređena kuća nema oko sebe loše energije. Kinezi ih nazivaju Ša Či, destruktivne napadajuće sile ili Si Či. Moguće da te energije postoje, ako je vaša kuća u blizini velikih raskrsnica i autoputeva, visokih betonskih, čeličnih zgrada, solitera ili trafostanica. Kinezi obraćaju pažnju i na sam reljef gde je postavljena kuća, u odnosu na koju stranu sveta se na kuću pružaju uzvišenja, brda ili planine, kao i vode. Takođe pokušavaju da izbalansiraju uticaj tih energija. U svakom slučaju, ako napravite prelepu baštu i zasadite cveće, možete negativne uticaje okruženja izbalansirati.

 

ULAZ, ULAZNA VRATA I HODNIK

Sa ulaznih vrata u kuću treba nesmetano da teče Či, tako Kinezi nazivaju kosmičku silu, božansku energiju. Dobro sređena kuća po principima feng shui-ja ima dobro dizajniran ulaz, koji toplo dočekuje, prima pozitivnu energiju koja dolazi spolja i lako je upravlja da teče kroz celu kuću. A da bi ta energija nesmetano tekla kroz kuću, ne treba da joj smetaju prepreke, kao što su cipelarnik, obuća, odeća, nered ili višak stvari. Obratite pažnju sa čim se energija susreće kada ulazi u vašu kuću, da li možda sa stepenicama, kupatilom ili ogledalom. Raščistite hodnik, a ulazna vrata možete da oplemenite tako što ćete ih ofarbati u neku povoljnu feng shui boju ili npr. staviti zvonce na vrata, koje jača energiju ulaznog dela kuće.

SVETO TROJSTVO: SPAVAĆA SOBA, KUHINJA I KUPATILO

Kuća koja ima dobru energiju, ima zapravo u svojim glavnim energetskim centrima, spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu usredištenu  energiju. Kinezi veruju da svakom sektoru kuće, koji se poklapa sa stranom sveta odgovaraju pojedini elementi, i treba vrlo pažljivo uskladiti elemente vode, vatre, vazduha i drveta, kako bi međusobno sarađivali, a kroz kuću tekla pozitivna energija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RUE (@ruemagazine)

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group