Feng šui u spavaćoj sobi: boja tapeta i postavljanje nameštaja

Spavaća soba je najbolje mesto za opuštanje nakon napornog dana.

U ovoj prostoriji, osoba mora da u potpunosti povrati svoj mir i da do jutra oseti nalet snage i energije za novi dan. Stoga, spavaća soba treba da utiče na vas da zaspite lako i odmorite se lepo.

Najbolje je da se spavaća soba nalazi što dalje od ulaznih vrata, toaleta i kuhinje. Ne postavljajte spavaću sobu u hodniku, gde ostali ukućani mogu poremetiti vaš san tokom noći. Ukoliko nemate mogućnosti da postavite spavaću sobu u odgovarajućem delu kuće, mogu pomoći zavese od perli ili roletne od bambusa na ulazu vaše spavaće sobe.

Postavljanje nameštaja prema Feng šuiju je prilično jednostavno. Nema potrebe da u spavaću sobu stavljate mnogo nameštaja, jer to dovodi do nelagodnosti. Izbegavajte velike ormare, stolove, stolice, komode i veliki broj oštrih uglova.

Tapete u spavaćoj sobi vam možda deluju kao nebitan dodatak, ali prema Feng šuiju ih treba shvatiti veoma ozbiljno. Njihova boja treba da odgovara elementima tog dela kuće, gde je mesto za spavanje. Na primer, za spavaće sobe na jugu i istoku najbolje je odabrati tapete u zelenoj ili braon boji. Ako spavate u severnom delu kuće, boja pozadine za spavaću sobu mora biti plava. Dizajn tapeta za spavaću sobu, koja se nalazi na južnoj strani stana, morate pažljivo odabrati. To je zbog činjenice da ovde dominira element vatre. Pokušajte da izbegnete jarko crvenu pozadinu i dajte prednost nežnim pink i oker nijansama.

Krevet treba da bude udoban, stabilan i čvrst, inače nećete moći da se u potpunosti opustite u njemu. Ne držite nepotrebne stvari ispod kreveta kako bi energija mogla nesmetano da prolazi. Najbolje je da krevet bude napravljen od prirodnih materijala, npr. drveta. Ali, za osobe koje su rođene pod elementom metala, poželjno je da spavaju na krevetu od istog materijala.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group