Enterijer - Feng šui

Feng Šui saveti za dekoraciju doma

Tražite način za dekoraciju svog doma u Feng Šui stilu?

Interesantno je koliko koncepti dekora inspirisani Feng Šui učenjem mogu da budu ujedno privlačni i delotvorni. Koncept vetra i vode, dva veoma snažna elementa trebalo bi da donese poboljšanje u kvalitetu života. Oni imaju snažne i kulturološki značajne korene, zbog čega je dekor životnog prostora po Feng Šui-ju visoko preporučljiv.

Oslanjajući se na astronomiju i moderni magnetni kompas u pronalaženju povezanosti između ljudi i univerzuma, Feng Šui metod je postao veoma privlačan. Ako želite da svoj dom uredite prema ovoj metodi postoji nekoliko načina orijentacije nameštaja unutar istog, kako bi pozitivna energija cirkulisala kroz isti.

Mogli biste da počnete analiziranjem stvari koje su vam potrebne kako biste poboljšali svoj život i pronašli savršena Feng Šui rešenja za vaš dom i porodicu. Svaka kultura ima svoj specifičan način suočavanja sa problemima u životu. Kineska civilizacija je pronašla način da u svojim domovima omogući vazduhu da slobodno cirkuliše kao i da podstakne ulaženje prirodne svetlosti. U Kini je gotovo sve – od privatnih stanova, poslovnih prostora pa do grobnica, uređeno u skladu sa Feng Šui pravilima.

Yang Feng Šui ima jednaku važnost za domove kao što Yin ima za grobnice. Moderna težnja za postavljanjem struktura na osnovu pozitivnog Či-ja je savremen način održavanja drevnih verovanja živim. Zapadne kulture su prigrlile Feng Šui kao trend uređenja doma, stvarajući slobodniju varijantu istog pogodnu za širu javnost.

Feng Šui metod uređenja doma se bazira na jednostavnosti, ne trpi haos i svaka pojedinačna stvar u prostoru mora da ima određeni položaj. Dozvoljavajući energiji da cirkuliše, nameštaj i dekorativni elementi ne smeju da budu u svađi. Sve što je polomljeno, pokvareno ili neuptrebljivo ne treba da se nalazi u okruženju kojim dominira Feng Šui.

Ž.J.

Izvor: Decoist

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group