Feng Šui: Ovi mitovi mogu prouzrokovati više štete nego koristi

Feng Šui je popularniji nego ikad, ali sa svojim porastom popularnosti doveo je do mnogih mitova koji mogu biti štetni.

Koliko god zvučalo lako da uključite feng šui u svoju kuću, nije. Ako niste profesionalac u ovoj oblasti, onda može biti prilično teško shvatiti koja su pravila feng šuija. Kada se sve uradi kako treba, ova filozofija može da transformiše vaš život na bolje, ali ako ne, onda može prouzrokovati više štete nego koristi. Zbog toga sa vama delimo neke mitove vezane za feng šui koje bi svi trebalo da znaju.

Feng Šui - crvena boja ulaznih vrata

Da li je crvena boja vrata zaista sreća u Feng šuiju? Da, jeste, ali ne i za svaku kuću! Uspešna upotreba boja u Feng šuiju je prilično specifična, jer zavisi od mnogo faktora. U slučaju odabira najbolje boje za ulazna vrata, moraćete da pogledate svoj feng šui fasadni pravac, a zatim odaberete boju koja vam najviše odgovara.

Bambus i Fontane

Srećni bambusi i fontane su stavke najčešće povezane sa Feng Šuijem. Obe stvari se mogu koristiti kao veoma efikasni Feng šui „lekovi“ u različitim oblastima nečijeg doma ili kancelarije. Međutim, njihovo odsustvo (ili prisustvo) u vašem domu ne znači automatski da ćete napraviti dobar ili loš Feng šui. Postoji mnogo više rada u stvaranju prostora sa dobrom Feng šui energijom od kupovine stavke ili dve. Ovo je svakako dobar početak!

Cveće u spavaćoj sobi

Sveže cveće ima izuzetnu energiju (chi) i uvek donose čari i slatke mirise svakom prostoru. Kako cveće može biti loš Feng šui za vašu spavaću sobu? Kao i sa svim Feng šui principima, morate pogledati detalje. Ne smete se samo rukovoditi opštim pravilima. Mali buket svežeg cveća je divan Feng šui za spavaću sobu, dok ogroman šareni buket može da stvori kvalitetnu energiju koja je malo previše aktivna za mesto u kom spavate.

Pomerite garnituru – promenite vaš život

Zar ne bi bilo divno da pomerite kauč i odmah dobijete unapređenje? Ili preuredite svoju trpezariju i upoznate nekog posebnog? Zvuči sjajno, ali nije baš tačno. Premeštanje ili preuređenje vašeg nameštaja s vremena na vreme je uvek dobra ideja jer osvežava energetski tok u vašem prostoru. Međutim, taj potez, sam po sebi, neće garantovati velike životne promene.

Ako je vaš krevet u pogrešnom pravcu – sledi nesreća

Zajedno sa popularnim mitovima lakih i čudesnih Feng šui aplikacija sledeće su one koje donose strašne i tužne nesreće. Jedna od njih je da ako je vaš krevet okrenut u pogrešnom pravcu može vam doneti sve vrste nesreće. Ovo apsolutno nije istina.

Prave biljke donose sreću i novac

Postoji nekoliko pravila o novcu u Feng šuiju, tako da možete istražiti i videti šta je različito kod svakog od njih. Istina je da svaka živa, bujna, zdrava biljka svojom energijom donosi u izobilju kvalitetnu energiju jer kopira prirodu. A priroda je majka svih obilja. Dakle, umesto biranja po prodavnicama posebne i "prave" Feng šui biljke koja donosi novac, bolje vodite računa o biljkama koje imate; njihovo zdravlje i živa Či energija je ono što privlači izobilje i kvalitetnu energije u vašem prostoru.

Pravac šporeta je bitan za vašu kuhinju

Ako volite kuvate znate da postoje mnogi elementi koji čine kuhinju funkcionalnom i atraktivnom. Feng šui, ima dosta faktora koji čine dobar Feng šui u kuhinji, a smer vašeg šporeta nije ni u top 3. Zato prestanite da brinete o lošem pravcu vaše peći i fokusirajte se na stvaranje čiste, lepe kuhinja koja govori o zdravlju i srećnim vremenima.

Patke donose ljubav

Patke su najpopularnije i najistaknutije u Feng šuiju. One su lek za ljubavl koja dolazi sa obećanjem večne sreće u braku i lojalnosti partnera u životu. Mandarinske patke i njihova upotreba u Feng šuiju su lek za ljubav, tako da možete istražiti više o njima.

Vidljiv sat je loš Feng šui

Vreme se ne može zaustaviti. Dakle, u tom smislu, morate biti oprezni gde želite da prikažete velike satove, samo zato što podsećaju na ovaj stalni protok vremena. Prikazivanje velikog sata u spavaćoj sobi nije dobar Feng šui, ali bilo gde drugde u kući - slobodno možete da stavite satove koji vam se dopadaju.

Bagua ogledalo će zaštiti vaš dom

Upotreba Bagua ogledala u velikoj meri pogrešno je shvaćeno. Mnogi ljudi dekorišu svoje domove sa njim smatrajući da je to dobar Feng šui. Bagua ogledalo - bez obzira na konkavno ili konveksno - nikada ne treba da se koristi unutra, nego napolju samo ako stvarno postoji Ša Či (energija napada) koja ukazuje na vaša vrata. A, čak i onda, možete naći bolje načine da zaštitite energiju vašeg doma bez prikazivanja stavke koja će sigurno izazvati čuđenje kod vaših komšija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group