Feng šui čišćenje doma za početnike

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti…

Reč je o komodama, policama, fiokama i naročito ormarima. Uvek su pretrpani, a kad se otvore gunđa se: Nemam šta da obučem!

U ormarima se čuva garderoba za razne prilike i neprilike:

  • za slavlja i veselja;
  • za tužne trenutke;
  • za vreme kad počnem mršaviti;
  • za vreme ako se budem udebljala;
  • za vreme kad će ovaj deo garderobe opet biti moderan;
  • za neke nove prilike...

Čuva se nešto od mame, bake, venčanice stare dve tri decenije itd. Mnogo toga se godinama ne oblači ili više nikada neće, a postaje svojerstan balast. To se s vremena na vreme pere, pegla, nosi na hemijsko čišćenje, iznosi na svež vazduh, premešta s jednog mesta na drugo, i tako stalno.

Stvari koje se ne nose 2-3 godine operite, ispeglajte i poklonite raznim centrima koji brinu o siromašnima i napuštenima. Budite mirni i staloženi dok odvajate stvari koje ćete odstraniti za neke nepoznate ljude. Jednom odvojene i namenjene svari više ne vraćajte u ormar. Stavite u džep odložene jakne ili kaputa neku sitnu novčanicu. Na taj ćete način izmamiti mali osmeh na nekom tužnom licu.

Kaže se da naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo, a kineska izreka kaže - Ako želiš biti srećan ceo život pomaži drugima.

Raspareno posuđe, čaše, tanjire, činije, sakupite i nađite im drugi dom. Ne čekajte nove prilike sa starim stvarima. Sav nameštaj očistite, ako treba, obojite u skladu sa sektorima FS mape, energetski pročistite.

Kad ste se već odlučili da se rešite mnogih stvari, onda isto napravite u ostavama, zatim podrumskim prostorijama. Podrumi su prostorije u koje se ne ulazi često, ali takođe zahtevaju održavanje. Izbacite sve nepotrebno, iselite "podstanare" - insekte, bube, skinite paukovu mrežu, očistite. Podrumske prostorije obojite u žutu boju. Ovaj prostor lečite prirodnm mirisima, biljkama.

Garaža je dom vašeg ljubimca na četiri točka, ali često je ljubimac izložen atmosferskim prilikama i neprilikama, jer u njegovom domu nema mesta za njega. Ako se iz garaže stepenicama ulazi u kuću to je velika prednost, ali nije dobro ako morate izvoditi najluđe korake da dođete do stepeništa.

Smeta ovo , smeta ono.... Tu je i miris benzina, nafte, motornog ulja. Sve nepotrebno uklonite, očistite, operate, da vaš automobil uvek bude zaštićen. Da bi vaš automobil bio zaštićen kad ga ostavljate negde na ulici, uradite sledeće: Kad ste izašli i zaključali automobile, kratko zastanite, pogledajte, i zamislite kako vašeg ljubimca celog obavija plava kugla. Tako ćete ga zaštiti od raznih sharova...

Kad je automobil u pitanju, i ako volite ludu vožnju, onda se uvek setite izreke da sreća nije ništa drugo do izbegnuta nesreća!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group