Feng shui za najbolji položaj kreveta

Spavaća soba i krevet su veoma važni u feng shui filozofiji.

I to zbog veoma očiglednih razloga. Kao osnovno, krevet i spavaća soba moraju da budu dobro uređeni, kako bi podržali i pojačali vašu ličnu energiju. Krevet u kome spavate mora da održava pozitivnu i energiju ljubavi. Morate priznati da je to možda i previše od samo jednog jedinog komada nameštaja.

Evo par feng shui upustava koje možete da primenite, kako bi vaš krevet za spavanje imao optimalnu energiju.

Dizajn i oblik kreveta

U osnovi, dobar feng shui krevet za spavanje treba da ima solidno uzglavlje, da bude određene visine, da ima kvalitetan dušek i da nema loma ispod kreveta. Nema skladištenja starih i nepotrebnih stvari ispod kreveta.

Idealno feng shui mesto za krevet u odnosu na vrata

Dobro istražite prostor spavaće sobe i vidite da li možete da postavite krevet na idealno feng shui mesto, koje se još naziva i „feng shui komandni položaj“. Ovaj položaj je u području koje je malo dalje od dijagonale povučene u odnosu na vrata. Dakle, vaš krevet ne sme nikako da bude u ravni sa vratima ali iz kreveta treba da ste u mogućnosti da vidite vrata. Da komandujete sobom.

... u odnosu na zid

Veoma je važno da je krevet priljubljen uz jak (čist i uredan, lepo ofarban) zid. Zid iza vašeg kreveta stvara jaku, zaštitničku energiju oko vašeg kreveta, dajući mu moć i mogućnost da stvara i zadržava energiju, koja vas leči. Zato, dajte sve od sebe da krevet postavite tako da zid bude iza njega. A za dodatnu snagu i zaštitu, zid možete obojiti u odgovarajuću boju, vodeći računa o feng shui sektoru.

Obe strane oko kreveta - simetrične

Kako bi energija kreveta bila uravnotežena, važno je da obe strane kreveta budu proporcionalne. A to znači da morate da imate dva noćna stočića, ne samo jedan. Ali to ne mora da znači da stočići moraju biti iz istog seta. Dozvoljno je da eksperimentišete i budete kreativni. Samo budite sigurni, da u krevet možete ući sa obe strane i da sa obe strane kreveta prostor bude ispunjen sličnim komadima nameštaja, koji su međusobno fino usklađeni.

... bez oštrih ivica i uglova uperenih u krevet

Pobrinite se da prostor oko kreveta nema oštrih uglova i oštrih ivica, koje dolaze od neadekvatnog nameštaja ili od uglova zidova, jer je to ometajuća, napadačka energija (koja se u feng shui naziva Sha Ci/Ša Či).

... i bez utičnica

Najbolje je da u spavaćoj sobi uopšte nemate električne utičnice. Da, to znači bez TV-a, bez mobilnog i drugih uređaja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group