Feng shui saveti za opremanje malog stana

Svako mesto želi da bude uređeno na najbolji mogući način!

U tom pogledu mali stanovi i garsonjere nisu ama baš nikakav izuzetak. I dok stalno slušamo o tome kako se neke gigantske sobe, ili ogromna kupatila ili još veće kuhinje trebaju namestiti ovako ili onako, sasvim je logično da se zapitamo – važe li sva ta pravila i kada je opremanje malog doma u pitanju?

Dobar feng shui u prostoru može biti pravi izazov, čak i onda kada su profesionalci u pitanju. Pa ipak evo par saveta koji su primenljivi u svakom mogućem ambijentu koji možete zamisliti.

Da, čak i u kutiji šibice važe sledeća pravila:

  • Strana sveta na koju vaš stan gleda: verovali ili ne, postoji čak osam polja koja su direktno pogođena energijom strane sveta na koju vaš stan gleda. Ukoliko je u pitanju sever, očekujte da posao i karijera budu vaša primarna okupacija. Jug je vezan za rad na sopstvenom imidžu, poboljšanju socijalnog života i ugleda. Zapad je u vezi sa kreativnošću, decom i zabavom, dok istok korespondira sa porodicom i zdravljem.

  • Izbegavajte stanove koji odaju utisak hladnog, nepristupačnog prostora, one koji nose simboliku izolacije i tuge. Nameštaj sa oštrim ivicama (posebno ukoliko je u pitanju staklo) kao i sintetički materijali i prenapadne fotografije imaju tendenciju da iz prostora izvlače i isisavaju energiju ljubavi.

  • Nikada ne postavljajte ogledala tako da “vide” ulazna vrata. Razlog za ovako nešto je prost – oteraćete pozitivnu energiju koja bi trebala da uđe u vaš dom. Iako se ovo čini kao prilično jednostavan i očigledan savet, razmislite malo koliko nas zapravo ima ogledalo postavljeno tik uz ulazna vrata. Možda mi mislimo da valja proveriti izgled još jednom pre izlaska iz kuće ali to definitivno nije mišljenje feng shui eksperata.

  • Koristite tople, svetle boje svaki put kada ste u prilici. Ne samo da će ove boje vizuelno uvećati prostor već čete na ovaj način istovremeno poraditi i na povećanju energije ljubavi i blagostanja. Takođe, u svim prostorijama se preporučuje što češće korišćenje mirišljavih sveća, štapića za osvežavanje vazduha, kao i postavljanje biljaka u svim onim delovima kojima je potrebna aktivacija pozitivne energije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group