Feng šui pravilo o biljkama u spavaćoj sobi

Po Feng šuiju nije preporučljivo da biljke držite u spavaćoj sobi.

Dok Feng šui preporučuje da biljke držite u drugim delovima kuće, zato što one čiste vazduh i podižu energiju prostora, kada se radi o spavaćoj sobi, osnovno feng šui pravilo glasi da izbegavate biljke.

Zbog kvaliteta vazduha

Noć je jedino vreme kada se odmarate, kada se vaše telo, energija i um regenerišu, zato je bitno obratiti pažnju na kvalitet vazduha u vašoj spavaćoj sobi.

Sa praktične strane gledajući, biljke tokom noći u vazduh ispuštaju ugljen-dioksid i to je jedan od razloga zašto nije dobra ideja držati biljke u spavaćoj sobi.

(Istina je da su biljke prečišćivači vazduha i da preko dana, pod uticajem sunčeve svetlosti oslobađaju kiseonik, ali tokom noći one izbacuju ugljen-dioksid.)

Zbog energije prostora

Biljke predstavljaju rast, razvoj i veoma živahnu, aktivnu stranu života. Biljke poseduju čistu jang energiju. A to nije kvalitet energije koji odgovara spavaćoj sobi. Najbolja energija za spavaću sobu je topla i nežna. Stabilna, uravnotežena energija koja umiruje i leči.

I postoje mnoge drugi delovi/sektori kuće, kao što su to istok ili jugoistok, koji su savršeni da postavite biljke.

Od ovog osnovnog Feng šui pravila postoje mala odstupanja.

Ne može se tvrditi da je veoma mala biljka za veliku spavaću sobu potpuno loše rešenje po Feng shui. Naprotiv. Zato je najbolje da se oslonite na svoju intuiciju i da vidite koja biljka najbolje odgovara energiji vaše spavaće sobe i kako najbolje kreirati toplu i umirujuću energiju.

Pa tako, ako imate ogromnu spavaću sobu, a biljku postavite daleko od kreveta, onda ona ne može narušavati mir energetskog polja oko kreveta. Ako imate malu spavaću sobu, a stavite jednu ogromnu, visoku biljku pored kreveta, to nije najbolje Feng šui rešenje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group