Upoznavanje sa Feng Shui filozofijom - četiri glavna sektora

Drevna kineska tradicija uređenje prostora Feng Shui, polazi od toga da prostor deli na osam sektora, četiri glavna i četiri sporedna.

Svakom sektoru odogovara pojedini simbol, element i oni treba da budu usaglašeni kako bi kosmički dah, božanska energija Či, mogla nesmetano da teče, a ukućanima da donosi prosperitet.

Četiri glavna pravca su istok, zapad, sever i jug. Sporedna četiri pravca su jugoistok, koji se odnosi na novac, severoistok odnosi se na duhovno uzrastanje, sagledavanje sebe u ovom svetu, sreća u učenju. Jugozapad predstavlja veliku ženu ili menadžerku na poslu, dok severozapad predstavlja velikog oca ili menadžera u poslovnom smislu.

Pravac: Sever

Severna strana prostora nosi simbol crne kornjače. Simbolizuje karijeru, uspeh. Jačinu i stabilnost. Lakoću kojom postižemo uspeh u karijeri. Ako se radi o stambenom prostoru, severna strana predstavlja stabilnost i jačinu porodice, kao i priliv novca. Ako se radi o vašoj firmi, severna strana predstavlja kontinuitet i stabilnost u poslovanju, u postojanju firme. Odnosi se na priliv novca i poslovni uspeh.

Element je voda, a boje plava i tamno zelena.

Pravac: Istok

Simbol istoka je zeleni zmaj, koji znači mudrost, dalekovidost i uspešno planiranje. Istok predstavlja tradiciju i vezu sa precima. Istok je odličan prostor za dečju sobu. Ako se radi o firmi, istok se odnosi na ugledne ljude i inovatore.

Istok je element drveta i odnosi se na ekspanziju, rast i razvoj. U ovaj sektor možete staviti biljke.

Pravac: Jug

Južna strana prostora je simbol feniksa. Predstavlja ugled porodice. Ako se radi o firmi, jug predstavlja ugled firme. Feniks donosi viziju budućnosti, omogućava uspeh i akciju.

Jug je element vatre. Pa recimo kamin u sektoru juga povećava energiju ovog dela prostora.

Pravac: Zapad

Zapad simbolizuje beli tigar, koji daje fizičku snagu. Zapad je prostor dece, a u poslvnom prostoru povezana je sa akumulacijom novca, pa se predlaže za postavku sefa.

Zapad je element metala.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group