10 načina da očistite svoj dom od negativne energije

Da li se osećate melanholično kada ste kod kuće nakon radne nedelje?

Ponekad je takvo osećanje sasvim uobičajeno, ali ako se stalno kod kuće osećate umorno i iscrpljeno, onda je to znak da treba da očistite svoj životni prostor od negativne energije.

Korišćenjem sledećih 10 metoda možete ukloniti nagomilanu negativnu energiju iz kuće. Vaš dom će ponovo postati prijatno mesto gde ste uvek u dobrom raspoloženju i puni pozitivne energije.

1. Provetrite celu kuću

Prvi korak u uklanjanju negativne energije kuće je čist vazduh. Otvorite sve prozore čak i ako je napolju hladno vreme. Dok svež vazduh dolazi u svaki ugao kuće, odvojite vreme za čišćenje jastuka, ćebadi i jorgana.

2. Upalite tamjan

Ova mirisna biljka se koristi u meditaciji pa zašto ne pokušate i u svom domu? Tamjan će povećati energiju i stvoriti miran i topao ambijent.

3. Popravite ili bacite sve slomljene stvari

Dugo planirate da popravite slomljenu stolicu, ali nikada niste našli vremena za to? Ili je popravite odmah, ili je izbacite iz kuće. Slomljene stvari privlače negativnu energiju i gomilaju je, sve dok ne napravite neke promene.

4. Osvežite dom etarskim uljem od pomorandže

Miris pomorandže podseća na sunce i osmeh, tako da neće samo očistiti kuću od negativne energije, već i popraviti raspoloženje. Rastvorite nekoliko kapi eteričnog ulja pomorandže u vodi ili stavite u osveživač vazduha za vaš dom.

5. Oslobodite se nepotrebnih stvari

Predmeti u kući i energija koju stvaraju utiče na nas fizički, mentalno i emotivno. Pored toga, kolekcije nepotrebnih stvari zamaraju i izazivaju stres. Što je pre moguće, oslobodite se nagomilanih predmeta i stvari koje više ne koristite.

6. Zaštitite prostor kristalima

Crni turmalin je poznat kao kristal koji uništava negativnu energiju i štiti od nje. Pink kvarc će takođe zameniti negativna osećanja pozitivnim. Ako je moguće, držite ih u blizini elektronskih uređaja, tako možete maksimizirati njihovo dejstvo.

7. Obojite zidove u žuto

Boje igraju važnu ulogu u vašem domu i žuta neutrališe lošu energiju. Osim toga, prostor će izgledati veće i toplije.

8. Stavite so u uglove sobe

Stavite malo soli u uglove svoje sobe i ostavite da odstoji 48 sati, a zatim je uklonite. So će akumulirati negativnu energiju u vašem domu.

9. Više ogledala

Kako bi pozitivna energije ušla u vaš dom, stavite više ogledala, ali izbegavajte ona sa oštrim uglovima. Ogledala ne samo da će doneti više energije, nego će pomoći da očistite svoj um.

10. Držite se neutralnih boja

Tamne boje mogu nekad da izgledaju lepo, ali ponekad vam treba suprotno da biste stvorili opuštenu atmosferu. Stoga, kada birate boje za vaš dom, držite se neutralnih nijansi. Tamne boje će izazvati negativna osećanja i učiniće da prostor izgleda manje.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group