Čista energija u prostoru uz pomoć Feng Šuija

Da li ste čuli za pojam Smudging?

Da bismo vam ga bliže predstavili, poći ćemo od početka. Sve se zapravo zasniva na energiji. Ovaj pojam koji označava energetsko čišćenje prostora uz pomoć dima određenih biljnih vrsta i trava, deo je isceliteljskih i šamanskih tradicija indijskog naroda. Najčešće se u procesu pročišćenja koristi bela žalfija. To je zapravo miris koji većina ljudi i povezuje sa – čišćenjem. Slatka trava i kedar se takođe tradicionalno koriste u ceremonijama čišćenja.

Osim toga važno je istaći da svaka kultura ima svoj način energetskog čišćenja i da se pri tom koriste različite trave. S toga fokusiranje na činjenicu da Feng Šui poreklom iz Kine, koristi ceremniju Indijaca za postupak čišćenja, može biti put koji će vas navesti da propustite poentu, a ona je lečenje bića na svim nivoima – fizičkom, emocionalnom i duhovnom.

ČISTA ENERGIJA I FENG ŠUI

Feng Šui predstavlja duboko isceljujuću umetnost. Glavni cilj Feng Šuija je jačanje čovekove dobrobiti. Savremene primene Feng Šuija prihvatile su lekovite alate iz mnogih delova sveta. Čišćenje energije iliti paljenje biljaka kako bi se uklonila negativna energija je jedan od postupaka koji se koristi kada je određenom prostoru potrebno pročišćenje.

Čišćenje energije potiče od razumevanja načina na koji energija deluje u prostoru. Budući da se energija neprekidno kreće, njeni pozitivni i negativni polariteti mogu se lako voditi veštim alatima i namerom. Moćno bilje je jedno takvo sredstvo. Pri sagorevanju svetih biljaka moćna energija vatre oslobađa snažnu lekovitu energiju biljke da bi neutralisala i pročistila svako negativno prisustvo. To može biti negativna energija u prostoru kao što je privatan dom ili kancelarija, ali se isto tako negativna energija može naći i oko čoveka, u njegovim mislima i osećanjima.

KAKO SE VRŠI ČIŠĆENJE ENERGIJE?

Čišćenje se obično praktikuje na sledeći način: vrh štapića se zapali nad svećom i njime se lagano maše kroz vazduh, dok vrh ne krene da ispušta dim. Dim se potom može usmeriti ka delovima kuće kojima je potrebno pročišćenje ili delovima tela osobe. Isti postupak važi i za snop bele žalfije, pri čemu vam je potreban metalni tanjir na koji ćete potom odložiti bezbedno biljku.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group