Koja hrana može poboljšati vaš seksualni život?

Hrana i seks su povezaniji nego što mislite.

Sigurno ste čuli da ostrige nisu samo ukusna hrana, već i vrhunski afrodizijak. Međutim, povećanje libida ili poboljšanje seksualnog života je više od pukog konzumiranja određene hrane.

Vaš libido je povezan u suštini sa tim koliko imate potrebe za seksualnim odnosima, ali na to mogu uticati mnoge stvari, kao što su vaše mentalno i emocionalno stanje, stres, pokretljivost, hormoni i ishrana. Kada govorimo o konzumiranju neke hrane koja može poboljšati vaš seksualni život, mi zapravo govorimo o zdravoj ishrani koja će poboljšati vašu izdržljivost, protok krvi i zdravlje srca, a sve to može doprineti visokom libidu.

Dok su ostrige, crna čokolada i vino poznati kao afrodizijaci, ishrana bogata omega-3 masnim kiselinama je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoj seksualni nagon, jer utiče na bolje zdravlje srca. Zbog toga je losos jedna od najboljih namirnica za poboljšanje libida!

Veza između hrane i seksa

Održavanje zdrave ishrane jedan je od stubova seksualnog zdravlja i blagostanja. Tačnije, konzumiranje hrane koja može biti od koristi za zdravlje srca može poboljšati protok krvi, izdržljivost i vitalnost.

Pogledajmo, na primer, erektilnu disfunkciju. Ovo je uobičajena pojava kod muškaraca koja može uticati na pojedinca i njihove partnerke. Istraživači su otkrili da postoji snažna veza između nezdrave ishrane, zdravlja srca i erektilne disfunkcije. Takođe je utvrđeno da visok krvni pritisak (koji može biti uzrokovan nezdravom ishranom) može negativno uticati na žene i muškarce. Poznato je da kod muškaraca dovodi do erektilne disfunkcije, a kod žena je poznato da dovodi do nižeg libida, ekstremnog umora i nepravilnog protoka krvi.

Kako omega-3 masne kiseline mogu pomoći?

Možda se pitate kakve veze ima losos sa svim ovim? Zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina, losos je jedna od najzdravijih namirnica za vaše srce i radi kao odlična alternativa crvenom mesu, prerađenom mesu ili hrani sa većom količinom trans masti.

Uključivanje omega-3 namirnica kao što su losos, orasi, chia semenke ili soja u vašu ishranu može pomoći u poboljšanju zdravlja srca, što će se zauzvrat pobrinuti za vašu ukupnu vitalnost, izdržljivost i libido.

Seks vam može pomoći da živite duže

Ovo je možda najbolja vest koju ste čuli danas. Istraživanja pokazuju da više seksa može dovesti do dužeg, zdravijeg života. Studija objavljena u Journal of Health and Social Behaviors otkrila je da je više seksa i više orgazama povezano sa manje kardiovaskularnih problema kasnije u životu. I još jedno desetogodišnje istraživanje pokazalo je da oni koji su imali više seksa smanjili šanse da umru od koronarne bolesti srca.

U stvari, istraživači su otkrili da na Ikariji (koja je jedna od pet plavih zona na svetu i dom nekih od najdugovečnijih ljudi) oko 80% ljudi starijih od 65 godina ima redovan seksualni život!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group