Beauty - Parfemi

Odmah ih uklonite: parfemi koje muškarci ne vole

Izbor parfema je osetljiva i vrlo lična stvar.

Žene biraju parfeme koji se pre svega dopadaju njima, ali takođe žele da lepo mirišu svom partneru. Stoga u takvoj situaciji ne želimo da iz njegovih usta čujemo nešto poput: "Da li i ti osećaš ovaj neprijatni miris?"

Pročitajte koje parfeme najčešće ne voli jači pol.

Klasične cvetne arome

Standardne cvetne arome, miris ruže, lavande, kamilice - odavno su postali dosadni i asociraju na bakine parfeme. Narcisi, ljubičice i jasmin takođe su izuzetno promenljivi u ukusima muškaraca - takve parfeme birajte s oprezom. Ali cveće narandže, tuberoze, frezije - ove mirise najčešće muškarci odobravaju.

Praškasti mirisi

Kao i u prvom odlomku, i ovi su parfemi previše povezani sa godinama. Skoro da ne postoji osoba čija baka nije imala svoj omiljeni praškasti miris ili postojan i besmrtan Chanel br 5. Slažete se, lepo je kad vas hvali da kuvate kao njegova baka, ali po pitanjima mirisa to već ne želimo.

Uniseks mirisi

Malo je muškaraca koji vole parfeme koji su podjednako pogodni i za vas i za njega. Bolje je ako će vaš parfem evocirati primamljivu sliku ženstvenosti, nego podsećati na kolegu sa posla. Ako ipak više volite takve arome, dajte prednost orijentalnim i drvenim.

Previše zasićeni mirisi

"Prvo je miris ušao, a onda je ušla ona" - sigurno znate ovu situaciju? Dakle, muškarci ovde nisu neki izuzetak - vrlo "agresivne", mirise koji izazivaju glavobolju niko ne voli. Štaviše, takav nepoželjni efekat može se postići sa gotovo svakom aromom ako preterate sa primenom. Zapamtite da bi parfemi trebalo biti vaš naglasak, dodatak, a ne glavni lik.

Miris hrane

Ne govorimo o mirisu prženog krompira ali suština je približno ista: muškarci ne vole mirise začina koji su, recimo, povezani sa jelom - kurkumu, korijander, klinčić, kardamom. Istovremeno, „desertni“ miris nota vanile, cimeta i orašastih plodova, muškarci ne doživljavaju tako loše.

Neprihvatanje određenog mirisa gotovo je nesvesni fenomen, najverovatnije da vam neće moći objasniti zašto neki parfemi guše, dok su drugi, sa sličnim notama, apsolutno prihvatljivi. Vrlo često se u našoj glavi određeni miris povezuje sa specifičnom, možda i neprijatnom osobom ili situacijom. Stoga, ako vas zamoli da više ne koristite ove parfeme, onda je mnogo lakše pronaći neku drugu alternativu nego otkriti sve tajne "u ormaru" njegove podsvesti.

 M.L.

 edinstvennaya.ua

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group