Online Shopping: 5 saveta za kupovinu idealnog pudera bez probe

Kupovina odeće i modnih dodataka preko e-prodavnica je lak, zabavan i bezbedan proces.

Ako vam na primer ne odgovara model koji ste izabrali, jednostavno ga vratite i nakon nekoliko dana tačan broj stiže na vaša vrata. Međutim, situacija sa kozmetikom je znatno drugačija - kada je kupite (online ili ne) i probate, nema povratka. Jedna od najtežih kategorija za kupovinu na internetu je naravno kupovina tečnog pudera.

Mnogo puta, čak i ako kupite puder koji ste želeli i dobijete taj proizvod, nakon nanošenja kod kuće shvatite da ste napravili pogrešan izbor, naročito kada ne možete da vidite pravu nijansu proizvoda čak ni testiranjem na svom zglobu.

Međutim, postoje neki stručni saveti za odabir idealnog pudera čak i ako niste osetili teksturu proizvoda na svojoj koži.

Koji tip kože imate?

Nisu sve podloge pogodne za sve tipove kože. Pre nego što odlučite da kupite proizvod, prvo na šta treba obratiti pažnju je jednostavno vaš tip kože. Da li imate masnu kožu? Onda vam treba tečni puder sa mat teksturom. Da li je vaša koža suva i potrebna joj je hidratacija? Tada bi i vaša podloga trebalo da bude bogata hidratantnim elementima. Da li imate tamne mrlje ili podočnjake? Birajte proizvode koji kombinuju pokrivenost i korekciju boje.

Prava tekstura:

Osim ako ovo nije vaša prva kupovina pudera, onda ćete sigurno znati teksturu koja vam se najviše sviđa u proizvodima za pokrivanje. Pažljivo pročitajte karakteristike svakog proizvoda u njegovom opisu i direktno ste uklonili sa svoje liste mnoge pudere koji vam ne odgovaraju.

Pretražite internet:

Ako još uvek ne možete da odlučite da li želite da isprobate mat ili hidratantniju podlogu, samo pretražite Google da biste videli recenzije o proizvodu koji ste izabrali.

Koja nijansa je idealna?

Ista nijansa pudera možda neće imati isti efekat na svakoj koži, ali možete dobiti predstavu o proizvodu koji se spremate da stavite na svoju listu za kupovinu gledajući razne uzorke na internetu. U takozvanim "swatches" svaka nijansa podloge, niz ruževa, senki, hajlajtera stavlja se na unutrašnju stranu ruke kako bi se dobio što bolji osećaj nijansi. Upoređujući ton boje svake devojke sa vašim, moći ćete da otkrijete koja vam nijansa najbolje odgovara. Pored toga, važno je i godišnje doba kada ćete kupiti puder, jer su vam za zimu potrebni svetliji proizvodi, dok letnji puder mora imati SPF i biti bar jedan ton tamniji od vaše kože pre odlaska na odmor.

Uradite test:

Mnogi beauty brendovi imaju na svojim sajtovima kvizove koji vas, kroz pitanja, vode do pravog proizvoda za vaše potrebe i kožu. Odvojite malo vremena da uradite test kako kasnije ne biste bili razočarani online kupovinom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group