Kako da našminkate oči prema njihovom obliku

Savršeno šminkanje dolazi iz jedne jednostavne stvari: prepoznavanja tačnog oblika očiju...

U ovom članku ćete pronaći kako da odredite koji vi oblik očiju imate, šta da koristite za šminkanje i gde tačno sve treba da ide.

Uvek je teško našminkati se prema obliku lica ili očiju, ako nismo potpuno sigurni kakav mi imamo. Kako bismo vam olakšali život, bar što se tiče šminkanja, prikazaćemo vizuelno i objasniti vam kako da odredite svoj oblik očiju. Svaki tutorial sadrži tri koraka u kojima je prikazana osnova šminkanja, dok vi možete eksperimentisati sa šminkom, stavljati tamnije nijanse, stavljati veštačke trepavice itd. u  zavisnosti od prilike zbog koje se šminkate. Od dnevnog izgkeda do večernjeg, dramatičnijeg - na vama je da odlučite.

Jednom kada naučite ovaj “šablon”, bićete uvek spremni za manje od pet minuta, za bilo koju situaciju.

1. Kapak bez pregiba (monolid)

Ako na kapku nemate pregib ili je jedva vidljiv, imate “monolid” oči, a čeona kost vam je istaknutija. Ovakav tip očiju se najčešće može videti kod Azijata.

Korak 1: Preko celog kapka nanesite svetliju senku. Ovo će biti baza na koju ćete nanositi druge senke.

Korak 2: Nanesite malo tamniju i sjajniju senku od linije trepavica do sredine kapka (tamo gde bi otprilike trebalo da vam bude prevoj).

Korak 3: Istaknite liniju trepavica sa tamnim ajlajnerom ili olovkom. Koristeći senku u istoj boji pređite preko olovke(ili kreona) i razmažite ka gore.

2. Spušteni kapci

Ovakve oči karakteriše spoljni kapak koji je blago spušten. Može izgledati kao na ovoj slici ili još spušteniji (ovakve ima Kejti Holms). Kod nekih žena je ovo primetno, dok kod drugih nije. Proverićete da li imate spušteniji kapak, tako što ćete zažmuriti na jedno oko. Ako vam je kapak makar malo “zgužvan” to je znak da imate spuštenije kapke.

Korak 1: Nanesite sedefastu senku preko kapka, koncetrišući se na čeonu kost.

Korak 2: Malo tamniju senku nanesite blizu linije trepavica. Zatim svetlu mat nijansu utapkajte na spoljnu ivicu oka i lepo razmažite.

Korak 3: Na liniju trepavica stavite tamni ajlajner ili olovku, počevši od unutrašnje ivica ka spoljnoj. Malo produžite liniju i povucite je ka gore, da bi vam oko vizuelno izgledalo otvorenije.

3. Bademaste oči

Najveći broj žena ima ovakav oblik očiju, koji je pomalo izdužen i ima blago iskrivljene ivice ka gore.

Korak 1: Namažite svetliju senku, od linije trepavica do obrve.

Korak 2: Kako biste dodali dimenziju, malo tamniju nijansu nanesite iznad linije trepavica, blgao naglašavajući boju na spoljnoj ivici oka.

Korak 3: Završite tako što ćete izvući linije olovkom na gornjoj i donjoj liniji trepavica.

4. Okrugle oči

Da li vam je neko rekao da imate velike oči? Ovo je vaš oblik, koji karakterišu krupne i velike oči. Kako vam se beonjače jasno vide, ne treba vam puno šminke kako biste izgledali “budnije”.

Korak 1: Preko celog kapka stavite senku u “nude boji”, kako biste uklonili crvenilo ili tamnije nijanse kože kapaka.

Korak 2: Koristeći tečni ajlajner nanesite što tanju liniju i što bliže trepavicama. Isto ponoviti i na donjoj liniji trepavica.

Korak 3: Blago nanesti kreon u boji kože sa unutrašnje strane linije trepavica. Na ovaj način ćete vizuelno oči učiniti svetlijim i živahnijim.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group