Korektor: postoji način da ga učinite potpuno nevidljivim

Otkrivamo vam 5 trikova kako to možete da postignete!

Poznata je činjenica da korektor menja vaše lice kao što dupli espresso svako jutro menja vaše raspoloženje. Međutim, jednako je važno pronaći pravi ton i idealan način za primenu ovog čarobnog proizvoda koji obećava brisanje tamnih krugova i prekrivanje neželjenih tragova na licu, stvarajući savršeni ten.

Kako kažu stručnjaci za šminku, bitan je način korišćenja, a ne njegova količina, a mi vam otkrivamo sve tajne zbog kojih ćete izgledati divno koristeći korektor na najnevidljiviji način.

Napravite pravo platno

Potpuno čišćenje i hidratacija kože bogatom, hidratantnom kremom bez jakih sastojaka početak je svakog dobrog rezultata šminkanja. Suva i dehidrirana koža nikada neće dati savršene rezultate koje želite, već će naprotiv učiniti da vam šminka pristaje loše, a isto važi i za korektor. Nakon dvostrukog čišćenja koristite piling za lice, a zatim nanesite serum. Serumi su idealni da vaša koža „upije“ sve prednosti savršene hidratacije jer ne preopterećuju kožu, tako da korektor klizi svuda. Sve ove korake treba obaviti nekoliko minuta pre nanošenja, bez žurbe jer koža mora upiti sastojke.

Izaberite pravu nijansu

Opšte pravilo je da kada se vaši podtonovi ne podudaraju, korektor počinje da izgleda sivo ili se jednostavno previše ističe. Ako imate topli ton kože, trebalo bi da tražite žuti ili narandžasti korektor, a ako imate hladniji ton kože potrebni su vam korektori ružičastih nijansi. Još jedna stvar koju možda niste znali je da biste trebali koristiti različite nijanse korektora na različitim delovima lica. Na primer, na dnu očiju koristite reflektujuću formulu koja je za nijansu svetlija od vaše kože da biste osvetlili područje.

Počnite sa pravilnim nanošenjem

Ne morate pokrivati celo područje ispod očiju, stavite korektor samo tamo gde vidite tamne tonove. To se obično dešava na unutrašnjoj strani oka, a manje na spoljnom uglu. Počnite nanošenje malom sintetičkom četkom, a zatim pritisnite vrhovima prstiju. Važno je da se ne približavate donjim trepavicama jer se nakon nekog vremena može pojaviti jaka linija zbog vlage. Iz tog razloga samo nežno utapkajte korektor.

Obratite pažnju na tačke

Da biste osigurali da će korektor opstati čak i na najposebnijim mestima, nanesite mat prajmer. Na pigmentaciju ili bubuljice koje želite da prekrijete prvo nanesite prajmer, a zatim svoj omiljeni korektor.

Svi potrebni alati

Ko je rekao da sve staje u primeni korektora? Ako ste dobro informisani, znaćete da je ovo samo početak i da su sledeći koraci apsolutno neophodni za savršen rezultat. Naravno primena pudera u prahu daje rezultat fiksiranja o kojem sanjate, a zatim sledi nanošenje tečnog pudera, bronzera i rumenila da biste dobili makeup kakav želite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group