Zanimljivosti o dečacima: kakve su muške bebe?

Iako vam je verovatno svejedno da li ćete roditi dečaka ili devojčicu, posebno ako je to vaša prva beba, greška je pretpostaviti da razlika među decom u pogledu pola nije tako velika kada su bebe.

Ako ste na primer već srećna majka dve devojčice i znate da će vaša treća beba biti dečak, možda mislite da je zadatak koji vas čeka po pitanju brige o vašem novom mališanu jednostavan jer imate prethodno iskustvo. Iako ste bez svake sumnje mnogo toga naučili, kao majka devojčica, mogli biste biti prilično iznenađeni nekim odlikama i oblicima ponašanja muških beba. Zapravo muške i ženske bebe se dosta razlikuju, od samog rođenja.

Te razlike prvobitno uključuju visinu, težinu, pokretljivost i sposobnost razvoja govora, što se smatra osnovnim razlikama. Takođe, svaki pol zahteva specifičan pristup, a šta bi to trebalo da znate o muškim bebama otkrivamo vam u redovima koji slede.

Očekujte mnogo mokrih pelena i “vodoskoka”

Roditelji dečaka vrlo brzo shvate da moraju muškim bebama prilično često da menjaju pelene. Zapravo, tek što im je stavljenja suva pelena, muške bebe će je natopiti. Nažalost, neće biti nikakvog upozorenja na ovo, a stručnjaci ističu da je to automatski odgovor tela. Jer kada se mokra pelena skine sa bebe, hladan vazduh prelazi preko njenog stomaka i genitalija i dolazi do refleksnog mokrenja. Ako imate sreće uspećete na vreme da zatvorite pelenu, pre nego što vas “vodoskok” okupa.

Potrebno je uzeti u obzir obrezivanje

Mišljenja su podeljena po pitanju toga da li je potrebno da muškim bebama bude uklonjen višak kožice sa polnog organa ili ne. U jednu ruku ovo ima veze sa verom, a u drugu sa obrazovanjem roditelja pri čemu prvi ne dovode u pitanje obrezivanje kao deo rituala koji vera nalaže, a drugi smatraju da “višak kože” zapravo nije višak već nešto što pruža zaštitu osetljivom organu. Bilo da se opredelite za ovu procedure ili ne trebalo bi da znate da istraživanja pokazuju da su obrezani muškarci manje skloni infekcijama urinarnog trakta od onih koji to nisu. Ali, isto tako se naglašava da je pravilna higijena ona koja može da spreči ove probleme.

Muške bebe će pre ili kasnije pokušati da se “poigraju” sa svojim polnim organom

Sa 4 meseca većina beba prvi put otkriva da postoji nešto zanimljivo s čim može da se poigra ispod svog pojasa. Iako bi vam moglo biti neprijatno kada vidite da se vaš mališan igra sa svojim genitalijama, trebalo bi da znate da je to sasvim normalno. Kada prvi put otkrije svoj polni organ, vaš mališan će koristiti svaku priliku da ga istraži kada je bez odeće na sebi i to će trajati do neke pete godine.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group