Porodica - Deca

Zanimljiva igra za male umetnike i detektive

Da li vaše dete voli da slika, a ujedno uživa dok mu pričate detektivske priče?

Ako je u oba slučaja odgovor DA, ili ste jednostavno zaintrigirani kakvu smo vam to igru za najmlađe danas pripremili, ostanite sa nama u redovima koji slede. Verujemo da ste tokom karantina izgubili svaku nadu da možete da smislite neku novu igru za svoje neumorne mališane. Kada je igra u pitanju, oni ne znaju za granice i uvek su željni novih avantura. 

Naša današnja igra nosi naziv "nevidljiva slika" i nešto je u čemu će vaši mali umetnici-detektivi zaista uživati. Obezbediće vam minimum pola sata zabave, uz relativno malo naknadnog pospremanja nereda. Glavni akteri u priči ste vi i vaše dete ili deca, svejedno je. Svako od vas dobija po jedan čist list papira i voštanu belu bojicu. Mogu da budu i obične bele bojice, ako nemate voštane.

Potom tajno, da niko ne vidi, svako ima zadatak da nešto "nevodljivo" nacrta na papiru. Razmena papira sledi po završetu crteža, kada na scenu stupaju vodene boje. Umakanjem četkice u boju i prelaskom preko belih tragova na papiru vaše dete i vi imate priliku da otkrijete koliko se kreativnosti krije u svakom do vas. 

Na papiru mogu biti nacrtani jednostavni oblici koje će dete ako je mlađe lako da raspozna, dok starije mališane možete obradovati i nekim zahtevnijim konturama ili napisanim porukama koje će im biti zanimljivo da iščitavaju poput pravih detektiva.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group