Važne stvari koje bi bebisiterka vašeg mališana morala da zna

Ostavljanje deteta po prvi put sa osobom koja će ga pričuvati dok vi niste tu, može da bude prilično izazovno.

Kao prvo, nema sumnje u to da ste se potrudili da nađete nekog sa gomilom preporuka od strane vaših najbližih prijateljica. Dakle, nije kredibilitet osobe taj u koji nemate poverenje. Više se radi o tome da se brinete kako će se slagati sa vašim detetom i da li će znati dobro da reaguje u nekoj hitnoj situaciji.

Šta je to što je važno da vaša bebisiterka zna, kako bi mogla dobro da se brine o vašem detetu?

Iako je svako dete priča za sebe sa svojim ličnim setom potreba, postoje neke uopštene stvari koje se odnose na svu decu. U redovima koji slede donosimo vam spisak tih stvari kroz koje bi u idealnom slučaju trebalo da prođete sa svojom bebisiterkom pre nego što joj ostavite dete na čuvanje.

Brojeve za hitne slučajeve – Pod ovim brojevima se svakako podrazumeva vaš broj telefona, kao i broj pedijatra i hitne službe u slučaju trovanja. Bilo bi dobro da na spisku bude i broj nekog od najbližih članova porodice, za slučaj da se dogodi da niste dostupni ili da ste daleko od kuće.

Važne zdravstvene informacije – Zaista je neophodno da vaša bebisiterka zna kakvo je zdravstveno stanje vašeg deteta. Ona neće biti u stanju da mu pruži najbolju moguću negu bez ovih informacija. Istaknite ako dete ima neke alergije, astmu ili druge bolesti koje zahtevaju primenu lekova.

Pravila kuće – Vrlo je važno da sa svojom dadiljom prođete kroz vaš kućni red. Deca su poznata po tome da iskorišćavaju osobe koje ih čuvaju kada roditelji nisu tu u pogledu kršenja pravila kuće. Zapišite na papiru koji ćete istaći na vidnom mestu poput frižidera, koliko crtaća je dozvoljeno pre spavanja i kada je vreme za krevet.

Rutine koje je neophodno slediti – Većina roditelja ima određenu rutinu koju sledi sa svojim mališanima. Deca obično najbolje i funkcionišu kada imaju neku ustaljenu rutinu. Važno je da vašu dadilju upoznate sa njom. To će joj pomoći da brže i lakše nahrani vaše mališane i spremi ih za spavanje.

Pravila koja očekujete od nje da sledi – Nekim roditeljima će biti neprijatno da kažu svojoj bebisiterki da postoje pravila koja od nje očekuju da budu ispoštovana, ali zaista nema potrebe za tim. Važno je da naglasite ako se ne slažete sa tim da ona dovodi u vaš dom druge ljude poput svoje drugarice ili momka dok čuva vašu decu.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group