Simpatične greške koje tate prave dok brinu o bebama

Ah, da tate – ta smešna stvorenja koja ponekad pokušavaju da se brinu o bebama.

Šalu na stranu, tate su istinski heroji jer pristupaju tako ozbiljnoj misiji polu-pripremljeni za nju. Dok mame imaju 9 meseci da se pripreme za ono što ih čeka kada se beba rodi, tate obično dok beba ne stigne u kuću ne primećuju nikakvu promenu. A onda, kao grom iz vedra neba očekuje se od njih da znaju ponešto o bebama.

Mame su te koje imaju urođen materinski instinkt i koje od prvog dana tako vešto “žongliraju” sa svojim bebama, dok su tate prilično nespretne na tom putu. Ali, trude se! To im moramo priznati. Svi smo mi samo ljudi i grešimo koliko god se trudili da nam se greške ne potkradaju, zato naglašavamo da je naš cilj danas isključivo da vas nasmejemo. Otkrivamo vam neke vrlo simpatičke greške koje su tate napravile brinući o svojim bebama.

Primer 1 – Znajući da je njegova supruga umorna i da ustaje noću da hrani i presvlači bebu, jedna tata je odlučio da je jedne večeri odmeni. Onako pospan u sred noći, otišao je do bebine sobe da proveri da li spava, potpuno ispuštajući iz vida dve stvari: prva da imaju bebi monitor u svojoj sobi i druga, da na sebi nije imao čak ni donje rublje. Ali, bitna je namera, složićete se.

Primer 2 – Svi mi jedva čekamo toplije dane i mogućnost da negde odemo na kupanje. Ali, jedan tata se našao u prilično teškoj situaciji kada mu je mama rekla da bebi obuče kupaće gaće. Bez mnogo buke on je svojoj bebi obukao kupaće gaće preko pelena, jer kako znamo u bazen ne sme da se uđe bez pelena, previdevši da postoje pelene-kupaće gaće.

Primer 3 – Čini se da pelene prave pravu pometnju u priči koja se tiče čuvanja beba dok su tate na straži. Naime, jedna mama je poslala tati poruku, dok je bila negde van kuće da njihova beba sada nosi “pelene 4”, zaboravivši da napomene da se 4 odnosi na veličinu, a ne na broj komada pelena. Sigurno je bila prilično zbunjena kada je joj je tata uslikavši bebu sa 4 pelene na sebi, poslao sliku sa komentarom “da nije malo preterano?”

Primer 4 – Ova situacija je krajnje razumljiva, jer danas postoji toliko mnogo stvari koje se koriste za brigu o bebama da je sasvim opravdano što jedan prosečan muškarac ne može da ih “pohvata” sve. Naime, jedna beba je bila vrlo uznemirena i nije htela da zaspe bez mame, pa je tata odlučio da joj da cuclu. Beba je nakon toga sva zadovoljna zaspala, a mamu je čekalo pravi iznenađenje kada je došla kući i otkrila da je to što je tata mislio da je cucla zapravo bila gumena pumpica za nos.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group