Na šta obratiti pažnju kada birate stolicu za ljuljanje za bebinu sobu?

Izbor „prave“ stolica za ljuljanje se može razlikovati od majke do majke.

Međutim, ako zaista želite da vam bude zadovoljstvo dok u njoj sedite i dojite svoju bebu, postoje neke ključne stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju, bez obzira kakvu ste zamislili u svojoj glavi. Naime, činjenica je da među stolicama za ljuljanje postoje razlike i da vam neće svaka od njih doneti zadovoljstvo kakvo ste očekivali. Budući da je to komad nameštaja koji ćete često koristiti, važno je da vam savršeno odgovara.

Kakva bi to stolica za ljuljanje trebalo da bude?

Morala bi da bude od materijala otpornih na habanje – Možda vam drvena stolica neće izgledati kao najudobnija varijanta, ali sa udobnim jastucima na sebi ona može da postane vaš omiljeni kutak. Dakle, ako odaberete drvenu stolicu s jastucima, pobrinite se da oni budu od izdržljivih materijala, koji se peru u mašini i na kojima se ne vidi svaka mrlja.

Trebalo bi da bude kvalitetno izrađena – Kvalitetna konstrukcija je nešto što ne biste smeli da zanemarite pri kupovini stolice za ljuljanje. Ne želite da rizikujete da se od intenzivne svakodnevne upotrebe ona raspadne pod vama dok držite bebu u naručju. Vaša drvena stolica bi trebalo da je od bukve, tikovine, kedra ili hrasta.

Trebalo bi da vam pruža udobnost prilikom sedenja – Imajte na umu da ćete na toj stolici provoditi sate i dane, zbog čega ne smete praviti kompromise po pitanju udobnosti. Važno je dakle da vam prilikom sedenja u njoj ona ne opterećuje kičmu, kao i da ima odgovarajuću visinu. Takođe, veoma je bitno da ne postoji opasnost od prevrtanja prilikom ljuljanja na njoj.

Morala bi da bude dovoljno široka u sedalnom delu – Stolice za ljuljanje se mogu pronaći u različitim dimenzijama i baš zahvaljujući tome možete sebi da obezbedite onu u kojoj pronalazite za sebe dovoljno mesta u sedalnom delu. U ovakvoj stolici moći ćete lakše da se smestite sa svojom bebom, naročito kako ona bude rasla.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group