Kako stvorti prostor po meri dece u dvorištu?

Tokom proteklih meseci neverovatno mnogo vremena svako od nas provodio je u svom dvorištu, sa ciljem poštovanja socijalne distance.

Osim što predstavlja sigurno utočište dvorište je neiscrpan izvor inspiracije i mesto koje može biti pretvoreno u predivan prostor za dečiju igru, u kom ujedno i roditelji mogu da uživaju. Dvorište je idealan prostor koji decu može bez mnogo truda odvojiti od tehnike u obliku smart telefona i računara, koji postaju lako njihova opsesija.

Igranje na otvorenom je dobar način da deca provode vreme u prirodi, što predstavlja važan deo u periodu odrastanja. Generacije pre današnjih mališana su znatno više vremena provodile van kuće, igrajući se sa vršnjacima i istražujući svet koji ih okružuje. Ako ste rešeni da svom mališanu omogućite da ima zanimljivo detinjstvo, ispunjeno smehom, igrom i zabavom, ostanite sa nama jer ćemo podeliti ovom prilikom sa vama ideje za kreiranje zanimljivog dvorišnog okruženja za decu.

OGRAĐEN PROSTOR SA PESKOM

Pre svega povedite se onim što vaša deca vole, a kako nema deteta koje ne uživa u igranju u pesku, ograđen prostor za pravljenje kula od peska je nešto što mora svoje mesto da pronađe čak i u najmanjem dvorištu. Deca su voljna da se satima igraju u pesku a vi im po želji svakako možete pomoći da prave najrazličitije oblike i utvrđenja.

LJULJAŠKE, TOBOGANI I KLACKALICE

Deca jednostavno ne mogu da se zasite dečijih igrališta. Na ljuljašci bi mogla biti satima, pa zašto im ne biste pričinili to zadovoljstvo. Ljuljaške, tobogani, penjalice, klackalice, vrteške i svi drugi oblici koji se sreću na dečijim igralištima mogu da postanu i deo vašeg zadnjeg dvorišta.

ŠATORI I KUĆICE NA DRVETU

Ukoliko u svom dvorištu imate zgodno drvo na kom je moguće napraviti kućicu na drvetu, ispunićete snove vaših mališana. Druga opcija za sve one koji ne raspolažu sa odgovarajućim drvetom je pravljene indijanskih šatora, koje klinci takođe obožavaju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group