Porodica - Deca

Kako raditi od kuće i u isto vreme odgajati decu?

Rad od kuće predstavlja jedinstven roditeljski pardoks.

S jedne strane divno je što ste dobili konačno priliku da budete sa svojom decom po ceo dan, dok sa druge strane poslodavac od vas očekuje da budete jednako produktivni kao i ranije. Deca ko deca, učiniće sve što je u njihovoj moći da vam odvuku pažnju od računara, a kada vam zazvoni telefon, u isto vreme su i gladni i žedni i moraju u wc pod hitno.

U ovim neizvesnim vremenima pravi je izazov biti zaposleni roditelj koji mora da žonglira sa školovanjem dece od kuće i sa svojim poslom koji se konstantno menja. Uz ograničavajuće mere po pitanju brige o deci vrtićkog uzrasta, kada toj jednačini dodate te male radoznalce sa njihovim ritualima igranja i dremki zaista je nemoguće ne podleći pod teretom. Ako ste se prepoznali u ovim redovima otkrivamo vam kako da radite od kuće i pronađete vremena za svoje najmlađe članove.

Zašto je deci teško da vam dozvole da radite od kuće? Deca koja idu u vrtić i mlađe razrede osnovne škole dom doživljavaju kao utočište. Mesto rezervisano za porodicu. Samim tim ako ste vi zaokupljeni nečim drugim, ona će biti nezadovoljna jer njima ne posvećujete pažnju kakvu očekuju. Vaš rad od kuće deca doživljavaju kao problem koji ne mogu da reše, a koji čini da vi ne provodite vreme sa njima.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group