6 načina na koje možete dobiti blizance

Postoje metode za povećanje šanse za dvostruku sreću. Niste sanjale o blizancima? Proverite kako da izbegnete višestruku trudnoću.

Kada je veća šansa za dobijanje blizanaca?

Blizanci se češće rađaju kada je u porodici već bilo blizanaca. Pojava blizanaca u porodici oca nije toliko bitna. "Krivac" za blizance su žene koje imaju "hiperovulacju", odnosno koje proizvedu u toku jedne ovulacije više od jednog jajeta. To je verovatno nasledna osobina.

Želite da imate blizance - pijte mleko

Žene koje su vegani (ili ne jedu meso, ribu, jaja i mlečne proizvode) ređe dobijaju blizance. Istraživač Geri Stejnman sa sedištem u Njujorku je uradio istraživanje i saznao da vegani pet puta manje imaju šanse da dobiju blizance. Zašto? Verovatno jer im nedostaje supstanca IGF koja se nalazi u mleku i mesu i koja stimuliše rast embriona u prvim nedeljama trudnoće i čini da se dva embriona mogu razviti.

Planirate li blizance? Pauzirajte sa trudnoćama

Pogledajte pažljivo oči žena koje šetaju u parku sa duplim kolicima. One već imaju fine bora oko očiju, zar ne? U kasnijim godinama telo shvata da je sve manje u mogućnosti da ženi omogući potomstvo. Stoga, u zrelim godinama ženama se češće dešava da oslobode ne jednu, već nekoliko jajnih ćelija u jednom menstrualnom ciklusu.

Kontraceptivne pilule ponekad donesu blizance

Kontraceptivne pilule su odličan način da sprečite neželjenu trudnoću. Međutim ukoliko neredovno uzimate pilule tada dolazi do mešavine hormona, koji mogu da stimulišu hiperovulaciju. Povećana šansa za dobijanje blizanaca je ako se trudnoća desila u prvom mesecu nakon prestanka uzimanja tableta.

Blizanci često imaju stariju braću ili sestre

Imate veće šanse za rođenjem blizanaca, ako ste već rodili jedno dete. A ako ste majka blizanaca, niko ne može da vam garantuje da nećete roditi tri ili više parova blizanaca...

Lečenje neplodnosi - pojava duple trudnoće

Hormonalni agensi, koji se koriste za lečenje neplodnosti utiču na stimulaciju ovulacije. Telo žene onda proizvodi više od jednog jajeta. Mnoge višestruke trudnoće takođe nastaje kao rezultat veštačke oplodnje, kada se u matericu implantira veći broj embriona u nadi da će se bar jedan od njih razviti ispravno.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group