5 stilskih grešaka koje Parižanke sa 50+ nikada ne prave

Dobro skrivene tajne francuskog stila za "devojke" starije od 50 godina.

Nepretenciozna elegancija i gracioznost bez napora Francuskinja je neosporna činjenica. Francuskinje, a posebno Parižanke bilo kog uzrasta, možda vole seksi donji veš i žive ljubav i život u crvenom, ali su njihovi stilski izbori uvek „tihi“. Možda je upravo u tome njihov šarm: njihova ženstvenost je sugestivna, a ne „izrazita“. A ovo je 5 grešaka koje nikada neće napraviti:

Nikada ne nose sintetičke materijale

Obično izbegavaju materijale koji ih svrbe i ne mogu da tolerišu znojenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Ne nose svetle boje

Parižanke uglavnom biraju neutralne boje kao što su tamno braon, siva, plava, peščano bež, khaki,  bordo, bela i naravno crna. Ove boje služe i njihovoj potrebi da se uklope u bilo koje okruženje u bilo koje vreme i pristaju svim prilikama, od jutra do večeri.

Izbegavaju blještave aksesoare

Jer znaju da aksesoari mogu pokvariti autfit. One uglavnom preferiraju suptilne i minimalne komade kao što su privesci, tanke narukvice i male minđuše koje odmah dodaju elegantan i luksuzan dodir svakom ansamblu. Ali čak i kada izaberu nešto smelo, to je komad poput narukvice-lisice ili dugačkog Chanel lanca.

Kupuju manje, ali troše više

One uglavnom veruju da treba da ulažu u modu. Kombinuju klasične komade spajajući nepredvidivo sa svim trendovima godine i skupu odeću sa jeftinijom, tako da nikada ne izgledaju staromodno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

One ne "nose" samo farmerke

Za Parižanke, farmerke ili blejzer nisu samo još jedan predmet za elegantno oblačenje. Svejedno im je da li ostatak sveta smatra da se kombinacija majica + blejzer + farmerke smatra svestranom. Francuskinje je nose jer je to bezvremenska kombinacija koja će uvek važiti za šik. Takođe mnogo eksperimentišu sa teksas jaknama i košuljama i ne oklevaju da ih nose uveče.

Ne nose komade sa velikim logoima

Obično izbegavaju odeću ili dodatke sa previše istaknutim imenom brenda. Veruju da se luksuz vidi u načinu na koji nosite svoju odeću, a ne u pokazivanju imena brenda. Kako je rekla žena koja je izmislila eleganciju, Koko Šanel: „Luksuz nije suprotnost siromaštvu, već vulgarnosti“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group