Svaki oblik lica ima svoje savršene minđuše

Minđuše su odličan način da se doda živost i sjaj kompletnom izgledu, ali to ne znači da baš sve varijante odgovaraju svakom obliku lica.

I ne samo što će minđuše oživeti lice i učiniti da izgledate otmeno, prefinjeno i jednom rečju fantastično, već one istovremeno svakom stilu daju neki poseban, originalan pečat. U zavisnosti od toga šta biramo da predstavimo svetu, naušnice mogu biti elegantne, luksuzne, razigrane ili šaljive.

Materijal koji biramo takođe govori nešto o energiji kojom baš tog dana zračimo, kao i to da li ćemo birati neke najskuplje komade ili se pak opredeliti za neku hand-made varijantu. Lepota zaista jeste u detaljima, ali ima nešto i u obliku lica koje se (možda baš u ovom trenutku) sprema da ponese jednu od pomenutih kombinacija.

Verovale ili ne, ali minđuše zaista mogu pomoći da vaše lice deluje široko, tanko, dugačko ili punije, a mi vam danas pomažemo da odaberete one savršene koje će u svakom trenutku isticati vašu lepotu u punom sjaju.

  • Okruglo lice: najšire na jagodicama bez suženja do brade, idealno je za sve one minđuše koje lepo padaju odnosno vise jer će na taj način lice učiniti vitkijim. Izbegavajte velike alke kao i minđuše sa kružnim oblikom ili visećim okruglim diskom jer će one samo doprineti da vaše lice izgleda zaobljenije i buckastije.

  • Ovalno lice: najzahvalnije u svakom pogledu, ne samo da na raspolaganju imate veliki izbor frizura, već vam je i nakit izuzetno naklonjen. Ukoliko bismo morali da se odlučimo samo za jednu najbolju varijantu, to bi definitivno bile minđuše u obliku trougla ili najjednostavnije varijante poput klinova koje će na najbolji način istaći vaše ljupke jagodice.

  • Obrnuti trougao: lice koje je najšire u predelu čela a onda se sužava do uže, šiljate brade. Sličan je licu u obliku srca, s tim što je oblik srca kraći pa je zato najbolje odabrati naušnice u obliku suza ili takozvane luster-varijante jer će one stvoriti iluziju širine u predelu vilica i samim tim skloniti akcenat sa širokog čela.

  • Srcasti oblik: slično kao i kod prethodnog oblika, poenta je baciti naglasak na obraze i vizuelno umanjiti širinu čela, a to savršeno mogu odraditi bogatije i raskošnije minđuše – što više kamenčića i luksuza, to će i vaše lice dobiti na lepoti.

  • Duguljasti oblik: ukoliko je vaše lice mršavo i izduženo, potrebne su vam naušnice koje će poraditi na njegovoj širini a to su sve okrugle varijante. Naravno, dozvoljene su i srednje viseće i velike varijante sve dok ispunjavaju efekat punoće.

  • Četvrtasto lice: podrazumeva četvrtastu, naglašenu vilicu i samim tim ne trpi baš najbolje strogo definisane geometrijske oblike (poput minđuša u obliku kvadrata). Zato bi dame čije su čelo i linija vilica slične širine trebale da za svoje uši biraju ovalne oblike kao i klasične alke koje će ublažiti tvrde ivice lica.

Photo: behance/nataliawills

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group