Popravite hod na štiklama uz 10 jednostavnih saveta

Naučite ženstveno da hodate u obući sa visokom štiklom...

Iako obuća sa štiklom izgleda ultra seksepilno i zavodljivo, hodanje u njima nije uopšte lak posao, a to najbolje znaju one žene koje provode ceo dan u takvoj obući. Ako još uvek niste savladale hodanje u takvoj obući, preporučujemo vam da pročitate sledećih 10 jednostavnih saveta koji će vam u tome pomoći.

1. Pravite male korake

Da biste izgledale elegantno, trebalo bi da pravite manje korake i usporite hod, bez prevelikog savijanja kolena. Ako pokušate da napravite velike korake, kao što normalno radimo dok smo u patikama i generalno ravnoj obući, vaš hod će izgledati neprirodno.

2. Gazite peta-prsti

Kako bi vaš tempo izgledao prirodno, trebalo bi da prvo gazite petom, a zatim lagano preći na prste. Kada luk vašeg stopala preuzme vašu težinu, prebacite je napred, na koren prstiju, a zatim se "odgurajte" napred da biste napravili sledeći korak.

3. Držite leđa ispravljenim

Lepa žena ne sme da ima loš stav. Ispravite ramena i držite bradu paralelno sa podom. Na ovaj način će se vaši stomačni mišići stegnuti, stomak izravnati i izgledaćete vitko i ženstveno.

4. Hodajte po pravoj liniji

Da biste hodali kao model, zamislite pravu liniju ispred vas i hodajte striktno po njoj. Noge treba da idu jedna ispred druge, ispružite ih kako bi vam se kukovi malo njihali. Trebaće vam malo vežbanja, ali definitivno vredi.

5. Pripremite se kod kuće

Ako postoji neki veliki događaj, poput venčanja na koji treba da idete, uradite nekoliko stvari kod kuće, pre nego što krenete:

  • Vežbajte hod koliko god možete da biste se navikli na visoke potpetice. Takođe bi trebalo malo da zagrebete đon i flekice na štikli, da vam se ne bi klizale (u slučaju da su vam sandale nove).
  • Nove sandale obavezno nosite nekoliko sati pre izlaska kako biste ih razgazili. Dobro znate da su nove sandale uz celodnevno hodanje velika katastrofa za vaša stopala.
  • Naučite da hodate uz i niz stepenice. Zakoračite celim stopalom na stepenik kada silazite, a prstima kada se penjete iz njih.

6. Naučite da stojite u visokim štiklama

Nije sve u hodanju - trebalo bi da naučite i da lepo stojite. Prvo, postavite štiklu jedne noge pored sredine druge cipele, pod nekim uglom. Zatim težinu prebacite na jednu nogu, a kada se ona "umori" prebacite na drugu nogu.

7. Pružite stopalima odmor

Ako želite da nosite štikle preko celog dana, a da na kraju izbegnete otečena i bolna stopala, pružite sebi pauzu s vremena na vreme. Ne skidajte cipele, jer će vam stopala instant oteći, a njihovo ponovno obuvanje će biti nemoguća misija.

8. Nemojte nositi visoke štikle previše često

Menjajte veličine štikli, ali pokušajte da menjate modele obuće - birajte između ravnih i udobnih i sandala sa štiklom. Konstantno nošenje štikli može da vam nanese ozbiljne zdravstvene probleme.

9. Izaberite odgovarajuću obuću

Ako ste nosili patike tokom celog dna, nemojte žuriti da kupite sandale sa štiklom od 15 centimetara. Počnite sa nečim neutralnim i udobnijim - štiklom od 5 ili 6 centimetara. Probajte i sa polu dubokim modelima ili sa onim sa vezivanjem. U njima će vam se noga manje klizati i biće vam lakše da hodate.

10. Izaberite dobru veličinu

Ako nosite premale ili suviše velike sandale znajte da vaš hod neće nikako izgledati dobro. Zato, nikad nemojte kupovati obuću koja je čak i "samo malo" mala ili velika. Uvek birajte vaš broj i obuću koja vam je knap.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group