Izaberite kapu prema vašem obliku lica

Neka ovaj zimski aksesoar postane vaš omiljeni...

Mnoge od nas ne vole da nose kape, jer nam mogu pokvariti frizuru ili jer jednostavno mislimo da nam ne stoje. Međutim, ovaj modni aksesoar pored toga što može zaokružiti celokupan vaš izgled, može spasiti vaše sinuse, ali i smanjiti rizik od glavobolja koje su izazvane hladnim zimskim vremenom.

Kupovina kape ne mora biti težak zadatak, ako znate kako i prema kojim smernicama da je birate. Pogledajte naš mini vodič koji će vam u tome pomoći.

1. Ako imate četvrtasto lice

Cilj: da ublažite oštrije crte lica i vizuelno napravite lice oblijim.

Savet: Potražite kape sa laganim oblim krojem, koje će nežno uokviriti vaše lice. Ako volite šubare, nosite ih sa spuštenim dodatkom za uši, a ako ste ipak za sportsku varijantu, malo više ih prebacite na zadnji deo glave kako biste ostavili otvorenije čelo.

Izbegavajte: Kape sa kratkim donjim rubom ili bez ruba.

Stilovi kapa koji su najbolji za vas: ravne kape, beretke, opuštene kape sa visećim vrhom, šeširi sa opuštenim rubom, homburg šešir, "infiniti"-beskonačni šal, beretke.

2. Ako imate okruglo lice

Cilj: da vizuelno izdužite lice

Savet: Nosite beretku tako što ćete je nakriviti na jednu stranu. Ako nosite šešir, nemojte ga skroz staviti uz glavu, već labavije kako vam čelo ne bi bilo potpuno prekriveno.

Izbegavajte: okrugle šešire koji idu skroz uz glavu.

Stilovi kapa koji su najbolji za vas: šeširi sa opuštenim rubom, homburg šeširi, fedora šeširi, beskonačni šal, kape sa pom-pom lopticom na vrhu, beretke i kape-kačketi.

3. Ako imate trouglasto lice

Cilj: da naglasite središnji deo lica i akcentujete oči.

Savet: Prednost dajte kapama koje će prekriti celo čelo. Nosite manje aksesoare ili detalje na prednjoj strani glave ili ih stavljajte sa strane. Šubaru treba da nosite sa podignutim dodacima za prekrivanje ušiju.

Izbegavajte: Uske šešire koji idu uz glavu i one sa širokim obodom.

Stilovi kapa koji su najbolji za vas: ravne kape, beretke, kloše kape, derbi šeširi, fedora šeširi, kape bez oboda, kape sa pom-pom lopticom na vrhu i šubare.

4. Ako imate pravougaono lice

Cilj: da lice vizuelno učinite manje dugačkim, a više okruglim.

Savet: Beretka će vam najbolje stajati ako je nosite nisko, kod obrva, i iskošenu na jednu stranu. Ako nosite kape, pokušajte da ih spustite što niže do obrva. Vunene kape i šubare nosite sa podignutim dodacima za uši.

Izbegavajte: Duboke kape, šešire u striktno geometrijskim oblicima, šešire koji imaju glomazniji vrh.

Stilovi kapa koji su najbolji za vas: derbi šeširi, šeširi za širokim obodom, kloše kape, klasična okrugla kapa, turban kape, beretke i šubare.

5. Ako imate ovalno lice

Cilj: da izbalansirate oblik lica.

Savet: Ako imate ovalno lice, vama je potrebna asimetrična kapa. Vrh kape nikada ne bi trebalo da bude širi od širine jagodica.

Izbegavajte: Uske kape koje idu uz glavu i sa velikim pom-pom lopticama na vrhu.

Stilovi kapa koji su najbolji za vas: kape bez oboda, fedora šeširi, kloše kape, kape-kačketi, klasična okrugla kapa, turban kape i klaisčna kapa sa opuštenim vrhom koji pada.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group