Ljubav & Sex

Da li je internet ubio romantiku?

Danas živimo u vremenu kada su mobilni telefoni postali nešto bez čega ne možemo da zamislimo svoj život.

Bez Interneta se osećamo izgubljeno, gde god da odemo fotografišemo događaje i objavljujemo na društvenim mrežama.

Mnogi smatraju da je romatika zapravo nestala zbog upotrebe mobilnih telefona. Ponekad je i poruka za "Dobro jutro" ili "Laku noć" nekim ljudima vrsta napora. Svi kažu romantika je mrtva, ali možda samo treba da je ponovo izmislimo. Možda je sve što nam treba da spustimo svoje telefone dole i pogledamo jedni druge u oči tokom večere. Možda je romantika još uvek tamo i živi, ali ne znamo kako izgleda sada.

Čak i kada smo odlučili da počnemo sa promenama, još uvek jednim okom gledamo na druge izbore. Mi svi mislimo da izbori znače nešto, ali na kraju, ti izbori nas ubijaju. Mi ne vidimo osobu koja stoji pored nas, tražeći da bude voljena, jer smo previše zauzeti potragom za našim sledećim uzbuđenjem. Mi čeznemo za nečim i dalje želimo da verujemo da nešto magično negde postoji. Ako ne možemo da se suočimo sa demonima unutar naše glave, kako onda možemo voleti nekog drugog?

Mi ne brinemo, jer postoji toliko mnogo opcija tamo. Mi smo otvorili naš Instagram i vidimo živote drugih ljudi. Gledamo mesta gde nikada nismo bili. Gledamo druge ljude, ali se ne zabavljamo. Često se osećamo nezadovoljno. Osećamo se beznadežno, jer nekada ne možemo da učinimo da naš život izgleda onako kako mi želimo.

Recimo uspemo da nađemo tu osobu koja nas voli. Konačno smo posvećeni i intimni. Čujemo - "Volim te". Mi ažuriramo naš status. Sada smo i službeno par na Facebooku. Objavljujemo svoje slike na Instagramu. Postali smo "Mi". Biramo da pokažemo ljudima savršenu stranu našeg odnosa. Mi ne delimo naše grozne borbe. Mi ne tvitujemo o tuzi koju osećamo nakon onih razornih razgovora koji mogu da ubijaju našu ljubav. Tuga se ne uklapa u 140 karaktera. Mi samo delimo srećne fotografije gde izgledamo kao srećan par. Ljubav izgleda savršeno.

Zatim vidimo i druge srećne parove i mi počinjemo sa upoređivanjem. Nikada nećemo biti dovoljno dobri, jer ono što mi pokušavamo da izmerimo, jednostavno ne postoji. Dakle, mi ćemo raskinuti. Mi smo raskinuli jer naš odnos nije dovoljno dobar. Zatim ciklus počinje ponovo. Mi nađemo nekog novog na društvenoj mreži. Pišemo poruke za "dobro jutro", par selfija, zatim upoređujemo, upoređujemo, upoređujemo. Opet, osećanje nezadovoljstva. I mi raskinemo. Da, još jedna ljubav izgubljena.

Predstavljamo naše živote u snimcima od 5 minuta, 140 karaktera, na filtriranim fotografijama. Trudimo se da srećan život filtriramo.  Ako ova ljubav nije dostojna Pinteresta, mi je ne želimo.

Nakon nekog vremena smo shvatili da je ono što mi želimo zapravo laž. Mi zapravo želimo jednostavnost i pravu vezu. Želimo ljubav koja se gradi, ne ljubav koja biva srušena posle prvog udara. Želimo da dođemo kući nekome. Želimo da stavimo našu glavu noću pored nekoga ko čini da se osećamo sigurno i voljeno.

Možda još uvek ne znamo, ali ovo su zaista stvari koje svi želimo!

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group