Ljubav & Sex

15 pitanja koja će vam reći da li vaša veza ima budućnost

Listu su pripremili psiholog i par terapeuta.

Prema njihovim rečima, ako odgovorite sa "ne" na bilo koje pitanje, to ne predstavlja dobro za odnos u kojem ste.  

Stanje zaljubljivanja je predivno, ali vam takođe može oduzeti mogućnost da objektivno sagledate odnos i uočite partnerove mane. Očarani, na svet gledate kroz ružičaste naočare. U takvoj situaciji može biti teško da dešifrujete da li je vaša veza dovoljno jaka i zdrava da preživi. Da li će veza opstati? Zbog toga je prof. Gari V. Levandovski, terapeut i psiholog, autor knjiga i članaka, sastavio je listu od 15 pitanja koja pomažu u dešifrovanju odnosa i predviđanju da li je vaša veza dobra. U časopisu The Independent, psiholog je rekao da je odlučio da napravi takvu listu pitanja, jer je pitanje broj jedan pacijenata: „Kako da znam da li sam u dobrom odnosu?“.

"Ovo je pitanje koje ljudi najčešće postavljaju, a nisu spremni da odgovore. Kada pokušaju da utvrde da li su u vezi koja ima  budućnost, oni ne znaju uvek koje aspekte treba da gledaju i koja pitanja treba da postavljaju, na šta da se fokusiraju“, objašnjava profesor.

Prema psihologu, iskreno odgovaranje „da“ na sledeća pitanja koja se zasnivaju i na naučnim podacima i na intuiciji znači da je vredno ostati u ovoj vezi.

Spremni ste da testirate mogućnosti svoje veze? Evo liste pitanja:     

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group