Lifestyle - Zabava

Profesionalni fotograf otkriva kako nastaju savršene fotografije na Instagramu

Umetnost u vidu fotografije je mnogo više od onog što se može videti na prvi pogled.

Svaki profesionalni fotograf zna da stvaranje savršene fotografije predstavlja dug proces koji zahteva strpljenje i dobro planiranje. Tu je mnogo truda i rada koji premašuje puko snimanje neobičnog kadra i uređenje u postprodukciji. Scena i postavka moraju biti dobro osmišljeni, a tu su zatim i složenosti u vidu osvetljenja, kompozicije, uglova, poza i drugih stvari koje čine da fotografija bude zaista fantastična.

I mada su nijanse vrlo suptilne, pri čemu dozvoljavaju oku posmatrača da lako previdi jaz između amaterske i profesionalne fotografije. Jedna od druge se razlikuju više nego što možete i da zamislite. Ako ste se ikad pitali, kako fotografima koji žive od foto aparata u rukama polazi za rukom "hvatanje" tako savršenih kadrova i isticanje onog što je na slici, naša današnja tema bi vas mogla zanimati.

Umetnik po imenu Kai Bottcher vam pruža priliku da vidite šta se to zbiva iza scene kada je pravljenje savršenih fotografija vrednih Instagrama u pitanju. Ono što možete primetiti jeste da profesionalni fotografi posežu za svim raspoloživim "oružjem" kako bi stvorili fotografije koje oduzimaju dah – od pozicioniranja svetla, preko improvizovanih reflektora, do nekonvencionalnih uglova i neobičnih kompozicija.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte kakva se magija krije iza savršenih fotografija.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group