Praznici su pravo vreme da mislite i na sebe – uživajte u gutljaju premium espressa

Preuzeto sa Instagram profila beanzcafe_serbia 

Decembar je doba godine kada istupamo iz svakodnevne rutine i obaveza, kada odlazimo u kupovinu poklona, pripremamo se za novogodišnju noć.

Koliko god da nas raduju praznici, svakodnevni izazovi i obaveze nas stavljaju na test i nekada da nam se čini da nećemo sve stići.  Zato se podsetite da u svakom trenutku, svakog dana, priuštite mali ugođaj i zadovoljstvo i sebi, bilo da tog dana kitite jelku, šetate hladnim ulicama i ulazite u omiljeni kafić da se ugrejete ili pravite kolače za prijatelje ili porodicu. Kako su decembarski dani užurbani i zahtevaju brz ritam i dodatni energetski bust, espresso je prava mera buđenja i dobrog dana koja nam je potrebna.

Kako kaže David Nisić, espreso specijalista i trener u Strauss Adriatic Akademiji za bariste, pije se u jednom gutljaju, a pravi se od posebnih vrsta kafe i predstavlja pravi užitak za sve istinske kafopije.

Bez obzira da li pijete dupli, produženi ili sa mlekom, najbolja espresso kafa je ona koju farmeri dišu i u nju unose svaki segment svog života. Po Davidovim rečima, baš takav je Beanz premium espresso, ističući: „Beanz u svom portfoliju ima dva standarna blenda, jedan je 100% arabika a drugi je mešavina arabike i robuste. Pored toga imamo i single origin zrna koja nam dolaze sa autentičnih, malih  plantaža farmera. Zbog bogate paleta različite kafe sa različitih podneblja i posebnih karakteristika,  kada kažemo Beanz mislimo na kafu koja može da zadovolji sve zahteve jednog sladokusca i ljubitelja kvalitetne šoljice espresso kafe“.

David Nisić

Kada ste započeli dan i krenuli ubrzanim korakom kroz isti, predlažemo vam da iskoristite svaki trenutak da odlazeću godinu završite zadovoljni i puni nove svežine i energije za sve što će vas dočekati u narednoj. Zastanite na trenutak i uz svaki novi Beanz gutljaj izmestite se na nepregledna polja kafe Marije iz Kolumbije, guste prašume Brazila koje nam donosi zrno Luis Alberta, okupajte se ispod sunčevih zraka nikaragvanskog sunca iz Eduardove šoljice, ili idite pravo kod Digner u Tanzaniju.  Upravo to su mesta sa kojih BeanZ farmeri sa ljubavlju brinu o svakom zrnu i prenose duh svojih plantaža.

Prilikom predaha, izaberite za sebe pravog saveznika. Kao i pri biranju novogodišnjih poklona, važno je napraviti i dobar izbor espressa koji najviše odgovara vašim čulima. David nam je objasnio  koju espreso kafu bi trebalo da piju oni koji više vole slatku, a koju oni koji se ipak odlučuju za nešto gorču varijantu. „Kafe koje dolaze sa većih nadmorskih visina su aromatičnije, pitkije i slađe. To su obično arabike i u zavisnosti od sorte, načine obrade i pripreme zavisi njihov profil ukusa. Za one koji vole puniji ukus, kremastije kafe sa notama crne čokolade treba da se odluče za Beanz blend 2“.

Preuzeto sa Instagram profila beanzcafe_serbia

Nova godina i vreme praznika je period kada nas euforija i dobro raspoloženje obuzmu, ali ne zaboravite da ugodite i sebi. Zato zamislite ovaj nalet adrenalina i prazničnog raspoloženja kao jedan lep brod koji plovi, ukrcajte se na njega i izaberite svoje putnike sa kojima ćete podeliti ovu inspirativnu vožnju. Uživajte u njoj jer lepe stvari treba čvrsto prigrliti kada nam ih život pruži.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group