La Favorite – jedinstvena kolekcija frizura sa printom

Farbanje kose staro je gotovo koliko i potreba pripadnica lepšeg pola da izgledaju lepo.

Ali i ne samo njih, jer nam je svima dobro poznato koliko ljubavi prema bojenju kose leži u srcima muškaraca koji se bave ovim poslom. Bilo kako bilo, bojenje kose je od klasičnog rituala ulepšavanja preraslo u istinsku umetnost. Tehnike farbanja kose u zaista šarenolike i daju vam mogućnost da gotovo sve nijanse možete da zasmislite na svojoj kosi. Međutim, kada pomislite da je to sve, naiđete na rad jednog umetnika koji prevazilazi klasično bojenje kose.

Reč je o španskom stilisti i frizeru po imenu Alexis Ferrer, koji se ovim pozivom bavi više od 20 godina. Tokom svoje karijere Alexis je zaslužan za stvaranje mnogobrojnih impresivnih frizura. Međutim ništa ne može da se poredi sa novim trendom koji je predstavio svetu a koji se ogleda u vidu inovativne tehnike živopisnog fotografskog štampanja na kosi. Ovakva tehnika nikad pre nije bila korišćenja, i malo je reći da zaista ostavlja bez daha.

Godine su bile potrebne kako bi Alexis usavršio ovu tehniku i razvio poseban šablon koji otvara mogućnosti za stvaranje složenih i preciznih šarenih dezena. Zahvaljujući njima moguće je grafičko "prepričavanje priče na kosi" bez upotrebe farbe. Njegova kolekcija nosi slikovit naziv La Favorite, pri čemu kombinuje njegovu stras prema tehnologiji, umetnosti i prirodi da nežnim i romantičnim frizurama. Kolekcija je inspirisana prelepim prirodnim uzorcima "najboljih tkanina za francusku buržoaziju tokom XVIII veka".

Zavirite u našu galeriju i budite slobodni da ovakvo nešto zamislite na svojoj kosi.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group