Kako sprečiti neprijatno ćutanje i lako započeti razgovor sa nepoznatom osobom

Sigurno ste se do sada našli u situaciji u kojoj morate da po prvi put predstavite sebe nepoznatoj osobi.

Za danas smo pripremili neke savete za vas koji će vam pomoći da se sprijateljite sa strancima gde god se nalazili.

Šta prvo reći?

Najlakši način da prikupite hrabrost da započnete razgovor sa nekim je da se predstavite. Jednostavno mu recite vaše ime i započnite razgovor na neku temu.

Komentarišite

Možete da komentarišete o prisustvovanju nekom događaju, odeći, stilu i o stvarima za koje mislite da bi mogle da pomognu da nastavite konverzaciju sa vašim sagovornikom. Ali pazite da ne preterate sa komplimentima i ličnim mišljenjima i ne koristite reči koje nisu privlačne svakome.

Fokusirajte se na svog novog prijatelja

Ovo nije samo važno kako bi započeli konverzaciju, već i kako biste je i održali. Pitajte sagovornika gde živi, čime se bavi ili koja mu je omiljena aktivnost ili hobi. Nikad se ne zna, možete naći mnogo zajedničkih tema. Samo se potrudite da vaša konverzacija ne zvuči kao intervju.

Razgovarajte o školi ili poslu

Ovo je sjajna tema za početak razgovora. Skoro svaki prvi razgovor sa strancima je o poslu ili u školi. Ali se ne fokusirajte previše na karijeru, jer možete brzo da okončate razgovor.

Izbegavajte razgovor o aktuelnim događajima

Dok neki uživaju u diskusijama o najnovijim dešavanjima, neki ljudi se ne osećaju prijatno u ovakvim razgovorima. Odnosno, razgovor možete prekinuti ako odaberete neprikladnu temu.

Razgovarajte o svojim hobijima

Ako počnete razgovor o hobijima sa vašim sagovornikom, možete otvoriti mnoge diskusije. Za nastavak razgovora nastavite sa pitanjima, kao što su: "Kako ste počeli da se bavite time?" ili "Koliko dugo uzivate u vašem hobiju?"

Sledeći put kada se nađete u društvu nepoznatih, samo pružite ruku i predstavite se, kombinujte nekoliko naših saveta i sigurno ćete ukloniti neprijatnu tišinu koja može postojati između dva stranca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group