Hit na Instagramu: Sladoled u obliku špageta

Ako želite sladoled i italijansku kuhinju, možete zadovoljiti porodicu originalnom recepturom.

Poslužite im – sladoled u obliku špageta. Ovaj desert je vrlo jednostavan, ali je efekat impresivan. Standardni desert se transformiše u neobičnu poslasticu koja će zadovoljiti ukuse probirljivih prijatelja.

Ovaj recept je smislio Italijan (i nismo iznenađeni), Dario Fontanela i to davne 1960. godine. Desert tokom šezdesetih nije bio popularan, i tek nedavno su se Italijani ponovo podsetili ovog deserta. Poslednjih nekoliko godina, špageti sladoled trijumfalno se vratio i postao trend na Instagramu.

Da bi ovaj desert napravili, potrebne su vam tri stvari: sladoled - vanila ili čokolada, presa za pire krompir ili obična limenka sa izbušenim rupicama i bilo koji kontrastni preliv - jagoda, avokado, čokoladni mus, i tako dalje.

Nakon što sladoled provučete kroz presu za pire, poželjno je odmah dekorisati i poslužiti. Naravno, ne zaboravite da sliku objavite na Instagram profilu.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group